Novak slomio Amerikanca: Fric pružio jak otpor, ali se zna ko je kralj AO

23.01.2024. | 10:33

Kakav meč smo gledali u četvrtfinalu Australijan opena! Novak Đoković je nakon velike borbe slomio Tejlora Frica i plasirao se u 11. polufinale prvog grend slema sezone.

Nole je slavio s 3:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:2, 6:3 i ovo mu je 33. pobjeda u nizu u Melburnu. Ovo je bio njihov deveti međusobni duel i Nole i dalje ima maksimalan učinak.

Ostala su mu još dva koraka do 11. trofeja na Australijan openu, a treba istaći da je Nole osvajao pehar svaki put kada bi se domogao polufinala. Ovo je jednostvno njegov omiljeni turnir i najbolji teniser svijeta tu pruža najbolje partije. Ovaj meč je trajao skoro četiri sata, prenosi Srpskainfo.

Meč nije mogao da počne spektakularnije. Prvi gem je trajao više od 16 minuta i Nole je imao tri brejk lopte koje nije iskoristio. Već tada je bilo jasno da nas čeka dug set, a obilježilo ga je to što srpski teniser nije iskoristio niti jednu od osam brejk lopti koliko je imao. Sa druge strane Fric je imao dvije brejk lopte pri vođstvu od 6:5 u prvom setu, ali se Nole izvukao i odveo set u taj brejk. U njemu je ponovo pokazao zašto je najbolji na svijetu i nakon skoro sat i po borbe je poveo sa 1:0 u setovima.

Gdje je stao u prvom setu nastavio je u drugom. Sedam brejk lopti je propustio Nole u ovom setu, a razlika je u tome što je Fric svoje iskoristio. Amerikanac je napravio brejk već u prvom gemu drugog seta i pravo je čudo da je tu prednost sačuvao do kraja. Ovaj set je osvojio s 6:4 i to najviše zahvaljujući sjajnom servisu. Nole je igra dobro, imao je svoje šanse, ali ih nije iskoristio. Nevjerovatno zvuči podatak da Đoković u prva dva seta nije iskoristio niti jednu od 15 brejk lopti.

Ono što nije uradio u prva dva seta pošlo mu je za rukom odmah na startu trećeg. Prvo je lagano uzeo gem na svoj servis, a zatim je iskoristio prvu brejk loptu u drugom gemu trećeg seta. Ovo je vjerovali ili ne bila 16. brejk lopta za Đokovića, ali je brejk došao u pravom trenutku kako bi se podigao nakon izgubljenog seta. Do kraja seta prvi reket svijeta je uzeo još jedan brejk i već tada je bilo jasno da Noletov brod plovi ka 11. polufinalu Australijan opena u karijeri.

U četvrtom setu se ponovo na djelu vidjela boljka koji Nole vuče cijeli meč. Dvije brejk lopte nije iskoristio u drugom gemu seta, a vidjelo se da je Fric ponovo podigao nivo igre. Bio je u krizi u trećem setu, ali se u četvrtom ponovo vratio u meč. Međutim, bilo je kasno pošto je Đoković set dobio s 6:3 i tako je zakazao duel sa boljim iz meča Janik Siner – Andrej Rubljov.