Novak saznaje rivale na putu ka odbrani Melburna

03.02.2021. | 22:55

Žrijeb za Australijan open, na kome Novak Đoković brani titulu šampiona, biće održan u četvrtak od osam časova po srednjeevropskom vremenu.

Sa mnogim izazovima se Australijan open nosio ove godine, pa je čak i sam turnir pomjeren za tri nedjelje, kako bi svi teniseri i teniserke mogli da prođu kroz obavezni karantin.

Očekuje se da će biti moguće čitav žrijeb ispratiti na Fejsbuk stranici Australijan opena, kao što je to bio slučaj i prošle godine. Očekuje se da čitav događaj bude održan iza zatvorenih vrata, a da se kasnije emituje snimak.

Za sada nema informacija o eventualnom odlaganju žrijeba, uprkos tome što se u četvrtak neće igrati tenis u Melburnu zbog koronavirusa.

Prvi favorit za osvajanje turnira je i ove godine Novak Đoković koji je sa osam titula najuspješniji teniser na prvom grend slemu sezone svih vremena. Aktuelni šampion će najveće izazivače imati u Rafaelu Nadalu i Dominiku Timu, dok su zbog povreda ranije otpali Rodžer Federer i Endi Mari.

Finale turnira je zakazano za 21. februar.

Kako prenosi “Nova.rs“, ensko finale će se odigrati dan ranije, a među damama se najviše šansi daje aktuelnoj šampionki Sofiji Kenin, ali i trenutno najboljoj igračici svijeta Ešli Barti.

Nikada ne treba otpisati Serenu Vilijams, ali ni Naomi Osaku koja je spremna za još jednu grend slem titulu.