Novak posljednjim atomima snage do finala u Rimu

18.05.2019. | 22:58

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković se plasirao u finale Masters turnira u Rimu, pošto je u veoma teškom duelu savladao Argentinca Dijega Švarcmana.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:7 (2-7), 6:3 i plasirao se u finale mastersa u Rimu. Đoković je obezbijedio 54. duel sa Rafaelom Nadalom koji je pobijedio Stefanosa Cicipasa, sa kojim će se boriti za titulu.

Novak vodi 28-25 u pobjedama protiv Španca, plasirao se u 49. finale na turnirima iz serije 1.000 i imaće priliku da osvoji 34. trofej.

Taj meč na programu je u nedjelju od 16 časova.

Duel na Centralnom terenu “Foro Italika” počeo je u “mlakoj” atmosferi i bilo je očigledno da Đoković nije na onom energetskom nivou kao protiv Del Potra.

Previše je griješio od starta i agresivni Švarcman je osvajao više poena u uvodnoj fazi meča. Međutim, nije uspio da ugrozi Srbina, koji je sačekao prvi pad koncentracije kod rivala i došao do brejka.

To se dogodilo u osmom gemu, poveo je 5:3 zahvaljujući greškama Dijega i potom rutinski došao do 1-0 u setovima.

Drugi dio igre bio je mnogo drugačiji – Švarcman je konstantno bio u prednosti i dva puta oduzimao servis Novaku.

Međutim, kada god bi došao u priliku da završi set, ruka bi mu se stegla i Đoković mu je, na iskustvo, uzvraćao brejkom. Otišlo se u taj-brejk, ali je ovoga puta Srbin bio taj koji je popustio. Pri rezultatu 2:2 je Argentinac nanizao pet poena i izjednačio na 1-1.

Odlučujući korak napravio je u šestom gemu odlučujućeg dijela igre, sačuvao je prednost i ponovo ćemo gledati klasik svjetskog tenisa.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra.

 

Izvor:(RTS)