Novak: Osjećao sam se kao kod kuće, Filip je bio ključ pobjede

02.02.2021. | 10:24

Srpski teniser Novak Đoković još jednom je ponovio da se na ‘Rod Lejver Areni’ osjeća kao kod kuće, a istakao je da je ključ pobjede nad Kanadom u ATP Kupu bila fenomenalna igra Filipa Krajinovića.

Teniska reprezentacija Srbije počela je odbranu titule u ATP Kupu pobjedom nad Kanadom 2-1. Dušan Lajović izgubio je od Miloša Raonića 6:3, 6:4, potom je Novak Đoković savladao Denisa Šapovalova 7:5, 7:5, da bi Đoković i Filip Krajinović savladali Raonića i Šapovalova 7:5, 7:6 (7-4).

Na pitanje šta je bio ključ u pobjedi dubla, Novak je odgovorio:

„Filip. Bio je fenomenalan, u drugom setu je odigrao ključne udarce kada je bilo najpotrebnije. Borili smo se, mogli smo drugi set i ranije da završimo. Denis i Miloš su odlično servirali, ali uspjeli smo dobro da riterniramo. Bilo je uzbudljivo. Ostvarili smo veliku pobjedu“.

Mečevi su se igrali na ‘Rod Lejver Areni’, terenu na kome je Đoković ostvario velike uspjehe u karijeru.

„Osjećao sam se kao kod kuće. U ljubavi sam sa ovim terenom. Imao sam mnogo uspjeha ovdje. Čini mi se da svake godine dolazim sa više samopouzdanja. Ovoga puta bilo je drugačije. Igrali smo ATP kup na Rod Lejver Areni, dozvoljeno je da razgovarate sa trenerom, osjećate podršku saigrača. Uživao sam u tome“.

Srpska reprezentacija tradicionalno ima podršku u Australiji.

„Navijači ovdje su veoma strastveni. Ovo je jedinstvena prilika da najbolji teniseri predstavljaju Srbiju daleko od naše države. Prošle godine je bilo nevjerovatno. Van Beograda, ovdje imamo najveću podršku“, dodao je Đoković, navodi “N1“.