Novak joj među prvima pružio podršku zbog depresije: Osaka odbila govoriti o Đokoviću

Kada je Naomi Osaka prošle godine odbila govoriti za medije zbog narušenog mentalnog zdravlja, Novak Đoković joj je među prvima pružio podršku.

Đoković je tada biranim riječima govorio o Osaki i tražio da se najbogatijoj teniserki današnjice pomogne da prevlada probleme sa depresijom.

“Naomi je mlada i mogu da je dobro razumijem i saosjećam sa njom jer sam i ja mnogo puta u karijeri bio na pogrešnoj strani mača i znam kakav je osećaj. Podržavam je i mislim da je bila jako hrabra, žao mi je što prolazi kroz teško stanje, tako sam čuo, želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti. Ona je jako važna za naš sport i potrebna nam je nazad”, rekao je Đoković prošlog juna.

Poslije prvog kola na Australian Openu Osaka je bila ta koja je trebala govoriti o svemu što se prije početka turnira desilo sa Novakom Đokovićem. Međutim, 14. teniserka svijeta nije imala mnogo toga za reći.

“Da li će moje mišljenje nešto promijeniti? Preskočila bih ovo pitanje, hvala”, kratko je rekla Osaka, koja je izazvala burne reakcije kako navijača Novaka Đokovića, tako i medija u Srbiji.

Osaka je završila svoj nastup u trećem kolu na ovogodišnjem Australian Openu za žene, nakon što je poražena sa 4:6, 6:3 i 7:6 od Amerikanke Amande Anisimove.

Ostavite komentar: