Novak Đoković u polufinalu Rolan Garosa

07.10.2020. | 22:13

Novak Đoković je savladao Španca Pabla Karenja-Bustu sa 3:1 po setovima 4:6, 6:2, 6:3, 6:4 i plasirao se u polufinale Rolan Garosa gdje ga očekuje duel sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Sjajan meč odigrali su Đoković i Karenjo-Busta. Našem teniseru dugo je trebalo da “pročita” i slomi protivnika. Prvi set pripao je Špancu, koji je nastavio da konstantno prijeti. Ipak bolja igra našeg tenisera u nastavku. Proradio je prvi servis i Novak stiže do zaslužene pobjede i plasmana u polufinale Rolan Garosa.

Oba igrača su sporo ušla u meč. Stegnute ruke rezultovale su sa dosta grešaka na obje strane. U petom gemu protivnik je stigao do brejka prednosti. Novak je nadoknadio brejk u osmom gemu. Naš teniser nikako nije uspio da “pronađe” prvi servis i to je rezultovalo gubitkom servisa u devetom gemu. Potom je protivnik riješio set u svoju korist 6:4.

U drugo setu dominacija našeg tenisera. U četvrtom gemu je oduzeo servis rivalu. Pokušao je španac da se vrati u set, konstantno je prijetio, međutim Novak je bio neumoljiv, čuvao je prednost, a novim brejkom je stavio tačku na set – 6:2.o

Od trećeg seta rasplamsala se velika borba. Oba tenisera su počela da pogađaju linije, letelei su po terenu i vodila se bespoštedna borba za svaki poen. Novaku je proradio njegov omiljeni drop-šot. Naš teniser je stigao do ranog brejka. Španac je uzvratio u petom gemu. Novak ponovo oduzima servis protivniku, a potom je bio siguran i na svoj za 6:3 u trećem setu.

Novak je i u četvrtom setu nastavio da konstantno pritiska servis protivnika. Ređale su se brejk prilike, ali i odbrane protivnika. Ipak, u sedmom gemu naš teniser koristi svoju šansu i dolazi do prednosti.

Španac se nije predavao, ali je Đoković uspio da odbije sve njegove nalete, spasi nekoliko brejk prilika i na kraju stigne do zaslužene pobjede – 6:4 u četvrtom setu.

Protivnik Novaka Đokovića u polufinalu je Grk Stefanos Cicipas koji je u četvrtinalu savladao Rusa Andreja Rubljova sa 3:0 po setovima 7:5, 6:2, 6:3. Duel je na programu u petak.

Drugi polufinalni par čine Nadal i Švarcman.