Novak Đoković poslao poruku iz karantina u Australiji: Bog sve vidi!

06.01.2022. | 14:47

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković, koji je stavljen u karantin u hotelu u Australiji, poručio je da Bog sve vidi, da je njegova blagodet duhovna, a “njihova je materijalno bogatstvo”.

Novakov mlađi brat Đorđe rekao je da je Novak, ovom porukom koju je poslao njemu, pokazao da nije materijalista, bogataš, ni “Balkanac”, kako žele da ga predstave oni koji ga u Australiji drže u zatvorskim uslovima, iako nije prekršio nijedan zakon te zemlje.

Otac prvog tenisera svijeta Srđan Đoković rekao je da njegov sin nije ničim zaslužio da ga ovako tretiraju, da je ono što se dešava Novaku – užas, te da je udar na Novaka i udar na Srbiju.

“Oni ga drže u zarobljeništvu, Novak je Srbija, a Srbija je Novak. Oni gaze Novaka, a gaze i srpski narod”, naglasio je Srđan Đoković.

Prema njegovim riječima, premijer Skot Morison i australijska administracija htjeli su da bace pod noge i Novaka Đokovića i Srbiju.

“Mi smo Srbi ponosni i civilizovani narod. On uvijek svojim odnosom pokazuje iz kakve zemlje dolazi. Mi smo ponosni i ponosimo se svojim Novakom, našim svetlom na kraju tunela”, rekao je Srđan Đoković.

On je pozvao građane Srbije da danas dođu na skup podrške Novaku Đokoviću u 15.00 časova na platou ispred Skupštine Srbije, poručivši još jednom da je Novak Srbija, a da je Srbija Novak.

Novaka su juče na aerodromu u Melburnu poslije slijetanja aviona zaustavili graničari, navodno zbog nekompletne dokumentacije za vizu.

Uslijedilo je maltretiranje od skoro 12 časova na aerodromu, nakon čega je smješten u karantinski hotel sa migrantima.

Novak Đoković tražio je od Srbije da mu pomogne i da do odluke suda Viktorije, kome je uputio žalbu, a koji će u ponedjeljak donijeti odluku, bude prebačen iz hotela u kojem borave tražioci azila tokom imigracionog pritvora u kuću koju je iznajmio u Melburnu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da država čini sve da Đoković dobije korektan tretman i da ga zaštiti u ovoj situaciji koja je političko iživljavanje nad svjetskim šampionom.