Novak Đoković na pragu nevjerovatnog uspjeha!

06.11.2021. | 08:41

Teniski svijet sa nestrpljenjem očekuje meč polufinala mastersa u Parizu u kom bi Novak Đoković pobjedom nad Hubertom Hurkačom mogao da uradi nešto što nije nikome pošlo za rukom u istoriji tenisa.

U slučaju plasmana u finale Novak će sigurno osigurati prvo mjesto na ATP listi na kraju godine, bez obzira na rezultate drugoplasiranog Danila Medvedeva.

Tako bi Đoković po sedmi put stigao do zvanja najboljeg igrača na kraju kalendarske godine. Što niko nije uspio da uradi do sada.

Trenutno je novak na diobi prvog mjesta sa Pitom Samprasom, obojica su po šest puta bili na kraju godine na prvom mjestu.

Kako je do ovog scenarija došlo? Medvedev je odlučio da ne igra na turniru u Stokholmu. Odustajanjem od tog turnira u najgorem slučaju obojica tenisera mogu da imaju isti broj bodova na kraju sezone, a tada ATP pravila nalažu da se gledaju poeni sa grend slem turnira kako bi se odredio prvoplasirani.

Tu je Novak neprikosnoven. Đoković ima ubjedljivu prednost nakon što je ove sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, dok je na US Openu stigao do finala.