Novak Đoković ide na Australijan open: Srbin se vraća u Melburn da se osveti!

03.07.2022. | 10:22

Sva je prilika da ćemo u januaru 2023. moći da gledamo Novaka Đokovića u pohodu na 10. trofej Australijan opena.

Novak Đoković ponovo na Australijan openu! Poslije farse koja je okupirala pažnju svjetske javnosti i političkog progona tada najboljeg tenisera svijeta, osvajač 20 grend slemova, sva je prilika, moći će da ponovo zaigra na omiljenom turniru!

Australija je donijela odluku – od 6. jula, strani državljani koji budu željeli da posjete tu zemlju neće morati da prijave svoj status vakcinacije protiv korona virusa!

Ovim putem su australijske vlasti riješile da okončaju jednu od najoštrijih mjera kontrole granica koje su u svijetu donijete usljed pandemije Kovida-19.

Ministar zdravlja Australije Mark Batler rekao je da će izmjena Zakona o biološkoj bezbjednosti stupiti na snagu u srijedu 6. jula, a zasnovana je na savjetu glavnog medicinskog službenika Pola Kelija.

Ovo znači da će strani državljani moći da putuju u Australiju iako nisu vakcinisani, što do sada nije bio slučaj. To bi trebalo da znači i da će Novak Đoković moći normalno da putuje u Australiju početkom 2023. godine, kada se bude očekivao njegov povratak na Australijan openu, prenosi “Mondo” portal.

Početkom ove godine, Đokoviću nije bio dozvoljen ostanak u zemlji, kada je bio deportovan nakon odluke Federalnog suda. Iako je Novak doputovao u Australiju sa važećim medicinskim izuzećem, australijske vlasti su to ignorisale i uspjele da istraju u svojim namjerama.

Ipak, važno je napomenuti da bi teoretski australijske vlasti mogle da ostave na snazi trogodišnju zabranu ulaska u zemlju koju je Đoković automatski “zaradio” nakon deportacije. Ipak, iz Australije je još prošlog januara bilo jasnih naznaka da bi ta zabrana mogla da bude ukinuta.

Stoga bismo Đokovića mogli da gledamo u Melburnu u januaru 2023, kada bi se borio za 10. trofej na Australijan openu. Do tada, Novak Đoković trenutno nastupa na Vimbldonu, a po trenutnim zakonima u SAD, neće moći da učestvuje na US openu kasnije ove godine.