Novak će pokušati doći do pehara: Đokovići do sada nisu imali uspjeha u Banjaluci

13.04.2023. | 12:33

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, prvi je nosilac ATP turnira “Srpska open” koji će od 16. do 23. aprila biti održan u Banjaluci.

Za Novaka to ipak neće biti prvi dolazak u grad na Vrbasu, gdje je već nastupao i to u humanitarnom meču 2009. godine protiv sadašnjeg selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktora Troickog u Sportskoj dvorani Borik.

U tim momentima Đoković je bio treći teniser svijeta, a meč je imao humanitarni karakter za pomoć djeci u Zavodu “Miroslav Zotović”. Tom prilikom sakupljeno je 34.000 konvertibilnih maraka.

Pored Novaka u Banjaluci su igrala i njegova braća Đorđe i Marko Đoković, ali oni neće pamtiti po dobrom svoje nastupe na Čelendžeru.

Naime, sadašnji direktor turnira Đorđe Đoković je u Banjaluci igrao na Čelendžeru 2013. godine kada je dobio specijalnu pozivnicum ali je imao težak žrijeb. U prvom kolu je dobio Argentinca Dijega Švarcmana koji je kasnije došao do finala. Argentinac ga je savladao i slavio je sa 6:1, 6.2.

Marko Đoković je takođe igrao u gradu na Vrbasu i to godinu dana kasnije. I on je dobio specijalnu pozivnicu ali je u prvom kolu prejak bio Belgijanac Artur de Grif koji je slavio sa 7:6, 6.1. Te sezone trofej je osvojio Viktor Troicki.