Novak bacio rukavicu Cicipasu: Savršeno se osjećam, na 110% sam mogućnosti

27.01.2023. | 12:45

Novak Đoković se u laganom trokoraku plasirao u svoje deseto finale Australijen opena i potom poslao poruku upozorenja svom nedjeljnom rivalu, Stefanosu CIcipasu.

Nole je do završnice stigao preko Tomija Pola koji mu je, čini se, bio manja briga od nervoze.

Vodio je 5:1 u prvom setu, a onda morao da razgovara sa sudijom, gestikuliše prema publici, šzo ga je izbacilo iz takta.

Pa ipak, kriza je kratko trajala. Uspio je na mišiće da dobije prvi set, a onda u drugom i trećem da počisti Amerikanca.

Srpski as u nedjelju će se boriti za 22. grend slem krunu. Osvojji li pehar, izjednačiće se sa rekorderom Rafaelom Nadalom. A s obzirom na to da je od Španca bolji u svim ostalim parametrima, postaće najbolji teniser ikada.

Korak do sna: Đoković jači od nervoze i Pola za finale AO

Kvalitet, forma, nalet, iskustvo… Sve je na Noletovoj strani. I zato ne čudi što je nakon polufinalnog boja pucao od samopouzdanja.

“Osjećam se 110 odsto spremnim. Sa Cicipasom sam igrao finale Rolan Garosa prije dvije godine. Dobio sam taj meč, tako da je to pozitivno sjećanje. Gubio sam 0:2 i mislim da sam po prvi put u finalu grend slema tada preokrenuo. Znam da će i u nedjelju biti jako teško, fizički, mentalno. Poštujem ga mnogo, jedan je od najzanimljivijih igrača na turu, zbog hobija, frizure… U nedjelju je isti zadatak za obojicu, neka bolji pobijedi. Stefanose, vidimo se”, sa samopouzdanjem je pričao Novak koji će se, u slučaju trijumfa u finalu, vratiti na ATP tron.

Đoković se zahvalio na velikoj podršci svojih navijača koji su mu, kako je rekao, motor na putu uspjeha i daju mu gorivo da nastavi dalje. Ustvrdio je i da naporne terapije koje svakodnevno radi sa fizioterapeutom Miljanom Amanovićem daju rezultate jer je povreda zadnje lože pod kontroolom.

Tsitsipas prvi finalista Australian Opena

A na konstataciju da je na današnji dan prije 15 godina osvojio prvi grend slem baš u Melburnu, odgovorio je da je blagosloven.

“Imam bujnu maštu, ali nisam možda baš zamišljao da ću imati ovoliko uspjeha. Blagosloven sam. Trudim se da uživam, da osjetim svaki trenutak. Bez moje porodice i tima ništa od ovog ne bi bilo moguće. Hvala im na podršci i pomoći. Ovo je njihov koliko i moj uspjeh”, zaključio je dobro raspoloženi šampion.