Novače, ideš u strog karantin i imaš 100 dolara za hranu

Novak Đoković braniće titulu Australijan opena, u pohod na deveti pehar u Melburnu krenuće nešto kasnije nego inače i veoma specifičnim okolnostima.

Prvi grend slem sezone pomjeren je za 8. februar i organizatori vjeruju da će do tada sve biti spremno.

Korona je uticala na odlaganje Australijan opena, ali će se vrhunski tenis ipak igrati u Melburnu i to u do sada nikad viđenim uslovima. A, sve kako bi svi akteri bili maksimalno zaštićeni.

Direktor turnira Kreg Tili poslao je početkom decembra pismo igračima sa novim pravilima kojih će morati da se pridržavaju zbog pandemije i sada su poznati novi detalji.

Naime, teniseri će moći da stignu samo čarterima i to od 15. do 17. januara, ali karantin neće početi dok i posljednji igrač ne doputuje u Melburn.

Iz hotelskih soba moći će da izađu najviše pet sati dnevno i to samo iz dva razloga – da treniraju (dva sata na terenu, još dva u teretani) i da jedu, a sat vremena predviđeno je za obroke, prenosi “Nova.rs“.

Poznato je i da će organizator svakom teniseru, pa i Novaku Đokoviću i njegovom timu, platiti pojedinačno 100 australijskih dolara dnevno za hranu, što je oko 60 evra!?

Teniseri i njihovi saradnici neće imati mogućnost privatnog smještaja, što je bila opcija na US Openu, već će svi morati da budu smješteni u hotelskom karantinu. Posjete su strogo zabranjene.

Specifične okolnosti, Australijan open koji počinje nikad kasnije, sve je drugačije, samo neka trofej ostane u Đokovićevom vlasništvu.

 

 

Ostavite komentar: