Nole pregazio Australijanca: Srbin prošao u treće kolo Vimbldona

05.07.2023. | 20:57

Sedmostruki šampion Vimbldona, vlasnik 23 grend slem titule, Novak Đoković plasirao se u treće kolo ovogodišnjeg Vimbldona. Novaku je ovo bila 350. grend slem pobjeda. Prije njega to su uspjeli da urade samo Rodžer Federer i Serena Vilijams.

Đoković je u drugom kolu bio bolji od Australijanca Džordana Tompsona, a pobjedu je upisao u tri seta, rezultatom 6:3, 7:6, 7:5.

Duel je trajao nešto više od dva i po sata.

Novak je prvi set završio praktično rutinski, za pola sata, uz jedan brejk.

U drugom setu je Tompson potvrdio ono što je rekao na konferenciji za medije – da nije sportski izaći na teren da izgubiš i da će probati da uživa. Nekoliko sjajnih poena, dva puta prijetnja na Novakov servis, spašene brejk lopte u dva navrata i nakon sat vremena Australijanac je uveo drugi set u taj brejk. I tu je presudio samo jedan mini brejk.

Bez brejka se igralo i u trećem setu. Novak je priprijetio u nekoliko navrata, Tompson je jednom uspješno odservirao za ostanak u meču, ali drugi put se „stegla ruka“. Ipak, nije se predavao iako je bilo očigledno da posustaje. I Novak je došao do brejk lopte koja je ujedno bila i meč lopta.

U trećem kolu Novaku će rival biti bolji iz meča u kome se sastaju Tomas Martin Ečeveri i Sten Vavrinka. Njih dvojica će na teren tek u četvrtak.