Nole otvorio dušu: Kod nas Srba ima jedna izreka, možete da nas ubijete, ali… VIDEO

29.01.2024. | 16:22

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković završio je takmičenje na ovogodišnjem Australijan Openu u polufinalu poslije poraza od Janika Sinera, a prije povratka iz Melburna, svjetski broj jedan dao je opširan intervju za “Kanal 9” i emisiju “Today Show”.

Između ostalog govorio je o brojnim izazovima sa kojima se suočava, naročito kada je riječ o porodici i djeci.

“Sin Stefan ima devet, a ćerka Tara šest godina, svakog dana, nedjelje, mnogo toga se dešava. Njoj je ispao prvi zub i ja nisam bio tu za to. Istovremeno, najvažnije je sve balansirati”, rekao je Đoković.

Novak je govorio i o mentalnoj snazi i djetinjstvu i odrastanju u Srbiji.

“Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis”, rekao je Đoković  i dodao:

Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet, jer me to podsjeti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je vjerovatno trauma, ali da se vratim na pitanje – mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč – objasnio je Đoković.

“Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja vjerujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspjelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsjetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio”, poručio je srpski as.

Ipak, on ne gleda samo i isključivo na to.

“Ali, to je samo jedno poglavlje mog života, biće ih još mnogo. Očevi treba da se igraju sa svojom djecom, to mi je omiljeni dio dana, kada imaju moju pažnju, izmišljamo stvari i to je stvarno najljepše. Nedostaju mi”,  istakao je Novak, a prenosi Telegraf.rs.