Nole je pravi car! Oglasio se otac dječaka sa kojim je Đoković igrao basket VIDEO

06.10.2023. | 10:21

Snimak na kojem Novak Đoković igra košarku na Košutnjaku sa dječakom kojeg ne poznaje oduševio je Srbiju, a priča dječaka dodatno će pojačati cjelokupan utisak.

Đoković je dokazao da i pored slave i svih uspjeha i dalje uživa u malim svakodnevnim stvarima. Za njega je to bilo nekoliko minuta vremena, a dječak vjerovatno nije ni sanjao šta će da doživi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

U pitanju je Luka Korać (10), zaljubljenik u košarku i sport generalno i zaista je dobro što je Novak baš njemu pružio priliku da se oproba u basketu s njim.

Nema sumnje da je partija sa Đokovićem za njega iskustvo koje će pamtiti do kraja života.

“Luka je učenik OŠ Ujedinjene Nacije na Ceraku, košarkom se bavi od pete godine, trenira u klubu KK Cerak i sebe vidi kao budućeg košarkaša. Ove godine je bio jedini učenik četvrtog razreda na takmičenju dečaka petog razreda u NBA junior ligi i sa svojom školom bio je treći u Srbiji”, poručio je Dušan, otac dječaka.

Zatim je dodao: “Lukin omiljeni košarkaš je Janis Adetokumbo, a veoma poštuje Kobija Brajanta, Bogdana Bogdanovića, Lebrona Džejmsa i naravno Novaka.”

Košarka sa najboljim teniserom svijeta bila je potpuno neočekivana, ističe Lukin otac.

“Što se tiče susreta sa Novakom, do njega je došlo slučajno. Luka je svaki dan na Košutnjaku, što na terenima što u šetnji kroz šumu. Došao je na teren na kome je sa mlađim bratom Aleksom i sa mnom krenuo da igra basket. Primetio je na drugom košu dva mladića i na veliko iznenađenje jedan od njih bio je Đokovic. Nestvarno je bilo što nije bilo nikoga drugog tu, ni obožavatelja ni nikoga, jer se nije vidjelo da je to on. Mirno i opušteno je igrao basket. Kada je Nole završio Luka mu se predstavio i pitao da li je raspoložen za jedan basket. Nole je prihvatio i sa velikim uvažavanjem i poštovanjem je odigrao. Nestvarno je koliko se prirodno ponašao i koliko je pažljiv bio prema Luki, a opet veoma prisutan u igri i sa taman toliko popuštanja koliko to djetetu od 10 godina i treba. Igrali su ko prvi postigne pogodak i igrom slučaja to je Luka uradio”, kazao je Dušan.

Dječak je brzo shvatio da je Đoković zapravo običan čovjek.

“Na njega je Novak ostavio utisak normalnog mladića i čini mi se kroz taj njihov basket i njegovo normalno ponašanje Luka je uvidio koliko je Novak ustvari car i kako ne glumi zvijezdu i da je zato i toliko veliki. Do revanša će što se Luke tiče doći za koju godinu, kada i Luka malo poraste, a i Nole malo utegne svoju igru pod obručima”, rekao je otac.

Naime, Luka je nedavno pokazao kakav je avanturista pošto je sa ocem Dušanom ostvario neobičan poduhvat. Njih dvojica su tokom nedavno završenog ljeta otišli na more iz Beograda u Crnu Goru i to biciklama.

Svoje iskustvo zabeilježili su kamerom, a čitav snimak završio je na platformi “Jutjub”.

Dušan i Luka i ono što su uradili, trebalo bi da bude motivacija i inspiracija drugim roditeljima i djeci da probaju da naprave nešto slično, makar to bilo na manjem nivou.