Ništa od Real Madrida: Haland odlučio gdje će nastaviti karijeru

23.02.2024. | 12:33

Erling Haland je odlučio gdje želi nastaviti karijeru. Rastužio je tako sve klubove koji su ga željeli dovesti u ljetnom prijelaznom roku.

Dvadesettrogodišnji norveški napadač Erling Haland je tražena roba u fudbalu. Međutim, čini se da neće ići nigdje s Etihada, barem ne ovog ljeta.

Ništa od Real Madrida

Nakon izvanrednih igara u dresu Manchester Cityja i 71 gola na 84 nastupa, norveški napadač se našao na radaru Real Madrida.

Nedavno je štampa u Španiji čak govorila o planu Florentina Pereza, predsjednika Reala, da sljedećeg leta na Santiago Bernabeu dovede i Kyliana Mbappea i Erlinga Halanda.

Ali, prema posljednjim informacijama engleskih novinara, ovaj plan Los Blancosa ima male šanse da uspije.

Kako javljaju novinari The Athletica, Erling Haaland ne razmišlja o transferu u Real Madrid i želi da potpiše produžetak ugovora sa Manchester Cityjem.

Pregovore o novom ugovoru privremeno je “blokirao” igračeva menadžerica Rafaela Pimenta, no čini se da će uskoro sve biti završeno.

Navodno je Erling Haland odbacio mogućnost prelaska u Real Madrid od trenutka kada je postalo gotovo jasno da će tamo otići Kylian Mbappe.

Trenutni ugovor Halanda i City veže još tri godine, odnosno do ljeta 2027. godine. Podsjetimo, stigao je iz Borussije Dortmund u ljeto 2022. godine za 60 miliona eura.