Borac gostuje u Mostaru: Rival se poštuje, ali cilj se zna

23.02.2024. | 10:40

Fudbaleri Borca otputovali su jutros u Mostar gdje sutra na stadionu „Rođeni“ igraju utakmicu 20. kola WWin lige protiv Veleža.

Želja svih u „crveno plavom“ taboru je da se na prvom proljećnom gostovanju pruži još jedna dobra partija i da se u Banjaluku iz Hercegovine vrate u dobrom raspoloženju.

„Rival se poštuje, ali cilj se zna. Iza nas su dvije utakmice i mislim da smo u dobrom ritmu krenuli u nastavak sezone. Na megdan Veležu idemo sa ciljem da ostvarimo pobjedu. Za mene je ovo prva utakmica na njihovom stadionu i čuo sam da je tamo jedna od najboljih atmosfera u Premijer ligi. Radujem se tome i uvijek je lijepo igrati u takvom ambijentu. Nadam se da ćemo na terenu biti još bolji nego u prethodne dvije utakmice i da ćemo stići do svog cilja“, poručuje Borčeva „radilica“ Jovan Nišić.

Nakon proljećne premijere bodovna prednost Borca se uvećala u odnosu na konkurente, ali ekipa je čvrsto na zemlji.

„To je jedini ispravan put. Ne treba da obraćamo pažnju na bodovnu razliku. Uskoro nam slijede dueli sa direktnim rivalima za titulu i dobro je što je sve u našim rukama. Mi se sve pitamo i treba samo da nastavimo da igramo kao do sada jer onda neće biti potrebe da gledamo šta drugi rade“, rekao je Nišić, prenose Nezavisne.

Pun optimizma na gostovanje ekipi Veleža krenuo je i Sebastijan Herera koji je tokom sedmice produžio vjernost klubu.

„Možemo da budemo zadovoljni načinom na koji smo otvorili proljećni dio sezone. Bili smo hrabri i borbeni, a rezultat nije izostao. Možemo još da napredujemo. Čeka nas nezgodno gostovanje. Idemo na noge ekipe koja voli da igra fudbal i koja ima sličan mentalitet poput nas. Neće biti lako, ali mi smo u formi koja nas vodi ka željenim ciljevima. Idemo korak po korak. Nadam se da ćemo nastaviti u dosadašnjem ritmu“, poručio je Herera.

Dvoboj na stadionu „Rođeni“ na programu je u subotu sa početkom u 16 časova.

Oznake: Borac, Velež