Zvanično! Rojević selektor, Vujin direktor reprezentacije Srbije

23.02.2024. | 09:55

Rukometna reprezentacija Srbije dobila je nasljednika Tonija Đerone, pošto će novi selektor Orlova postati Boris Rojević.

Poslije više od mjesec dana vaganja, razgovora, Boris Rojević je “pobedio” jedinog konkurenta za selektorsku poziciju, stratega Metaloplastike, Vladana Matića i naredne nedjelje dobiće četvorogodišnji mandat selektora reprezentacije Srbije i nasljediće Tonija Đeronu, koji je sporazumnim raskidom ugovora sa RSS-om napustio kormilo poslije tri i po godine, poslije kraha na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Kako Mozzart Sport piše, na upražnjeno mesto direktora reprezentacije biće postavljen proslavljeni reprezentativac Srbije Marko Vuijn, potpredsjednik Vojvodine. Tandem iz šampiona Srbije, dominantnog kluba već 10 godina, pokušaće da “oživi” Orlove koji se nalaze u teškom trenutku.

Rojevića već za dva i po mjeseca očekuje dvomeč barža za Svjetsko prvenstvo sa Španijom, supersilom koja je napravila kiks na EP u Njemačkoj, a prije toga je bila redovni osvajač medalja na velikim takmičenjima. Narednog mjeseca je EHF nedjelja, kada će Rojević da okupi tim, vidjećemo u kakvom sastavu jer su pojedini igrači najavili oproštaj ili pauzu u nacionalnom timu.

U reprezentaciji Srbije bi trebalo da se vrati i Dejan Perić, nekadašnji selektor (ne baš uspješan) koji bi u stručnom štabu Borisa Rojevića trebalo da vodi računa o golmanima. Trenutno je trener u lideru Bundeslige Fukse Berlinu, gdje brani perjanica Orlova Dejan Milosavljev.

Vujin, koji godinu i po dana radi sjajan posao u redovima Lala, prije svega u dovođenju igrača, dolazi na upražnjeno mjesto direktora reprezentacije koji je na početku mandata Tonija Đerone obavljao Ratko Nikolić, još jedan trofejni srpski rukometaš. Poslije odlaksa Aranđelovčanina, tu ulogu, doduše, ne i zvaničnu, imao je Aleksandar Brković koji je ovog mjeseca naslijedio Svetozara Stankovića na mjestu generalnog sekretara RSS-a.

Bačkopalančanin je imao impresivnu igračku karijeru. Šest godina je branio boje Vesprema i sedam moćnog velikana Kila, igrao je i za Dunafaer, lisabonski Sporting, Vardar, da bi 2021. godine završio karijeru u PIK Segedu. Sa Srbijom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012. godine.

U avgustu 2022. godine Vujin je postao potpredsjednik Vojvodine, zajedno sa direktorom Darkom Jevtićem, vodi sportski sektor Novosađana.

Prije imenovanja Rojevića i Vujina na ove funkcije na Upravnom odboru RSS-a sljedeće nedjelje, najvjerovatnije u četvrtak (zadržaće i stare i u Vojvodini), trebalo bi da dobiju odobrenje od kluba, ali tu ne bi trebalo da bude problema.