Ništa od “okršaja” sa Đokovićem: Nadal odustao od Indijan Velsa

07.03.2024. | 07:57

Španski teniser Rafael Nadal odustao je od učešća na masters turniru u Indijan Velsu.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena doputovao je u Sjedinjene Američke Države zajedno sa Novakom Đokovićem, ime mu se pojavilo na žrijebu i trebalo je da u prvom kolu turnira u Indijan Velsu igra protiv Miloša Raonića, ali je ipak odlučio da se povuče, piše ѳ.

– Sa velikom tugom moram da se povučem sa nevjerovatnog turnira u Indijan Velsu. Svi znaju koliko volim ovo mjesto i koliko volim da igram ovdje. To je jedan od razloga zbog kojeg sam došao vrlo rano u pustinju, da treniram i da se spremim. Radio sam naporno, trenirao, testirao sam svoje mogućnosti tokom nedjelje, ali ne osjećam da sam spreman da igram na najvišem nivou na ovako važnom turniru. Nije ovo laka odluka, ali ne mogu da zavaravam ni sebe ni hiljade navijača. Svi ćete mi nedostajati, a siguran sam da će turnir biti vrlo uspješan – napisao je Nadal na Tviteru.

Žrijebom je bilo određeno da bi Nadal i Đoković mogli da se sretnu u polufinalu mastersa na koji se srpski teniser vratio nakon pet godina, ali sada je izvjesno da će još neko vrijeme posljednji njihov duel ostati onaj iz četvrtfinala Rolan Garosa 2022. godine.

Španac već dugo muči muku sa povredama. Početkom 2024, poslije godinu dana pauze, igrao je na turniru u Brizbejnu, gdje je u četvrtfinalu poražen od Džordana Tompsona.

Potom je propustio Australijan open zbog nove povrede mišića. Najavljivao je da će se vratiti na teren u Dohi, ali ni za turnir u Kataru nije bio dovoljno spreman. Istakao je tada da će se koncentrisati na nastavak oporavka kako bi bio spreman za Indijan Vels.

Nadal je nedavno rekao da još uvijek nije odlučio da li će ove godine završiti igračku karijeru. Priznao je da ne zna koliko mu je turnira preostali, ali ne krije da ih nema mnogo.