Đoković “trn u oku”: Alkaraz govorio o sve većem proboju mlađe generacije u teniski vrh

06.03.2024. | 20:56

Španski teniser Karlos Alkaras govorio je pred početak turnira u Indijan Velsu o sve većem proboju mlađe generacije u teniski vrh.

Od nekadašnje velike trojke ostao je samo Novak Đoković koji i u poznim igračkim godinama uspijeva da im odolijeva i bude prvi na ATP listi.

Ipak, Alkaras mu je nanio poraz u finalu Vimbldona prošle godine, a Janik Siner ove u Melburnu, pa tako i drugi reket svjeta sa svakom takvom pobjedom kaže i da “gubi strahopoštovanje prema Novaku”.

– Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo ga pobijeđivali. Mislim da polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da pobijedimo njega u velikim mečevima. Popravićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta. Ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou u ovoj formi, stvari će postati veoma komplikovane i uvijek ćemo ga vidjeti kao jednog od najboljih – rekao je Alkaras koji na Đokovića može tek ako stigne u finale Indijan Velsa.

Nije uvjeren da taj trio može da ostvari ono što je pošlo za rukom njihovim prethodnicima.

– Mislim da će nam biti veoma komplikovano da postignemo nešto slično kao Đoković, Nadal i Federer, ako ne i nemoguće. Možemo da imamo samo dobar rivalitet. Igraćemo mnogo turnira zajedno, mnogo ćemo igrati jedni protiv drugih i vidjećemo dokle će ovo rivalstvo ići – dodao je Alkaras.

Jedno od pitanja je bilo i da li mu je Đoković otkrio kako tako igra sa 36 godina

– Ne, jer sam siguran da mi to neće reći. Mi smo rivali, poštujemo jedni druge i dobro se slažemo, ali ima stvari koje držimo za sebe. Našim protivnicima ne možemo dati nikakve savjete. Poznato je da to ima veze sa ishranom i spavanjem, a svakodnevni rad je osnovni za to. Vjerujem da Novak sve ovo radi savršeno – 24 sata dnevno – zaključio je Alkaras, prenosi B92.