Nikola Pilić: Žao mi je zbog Novaka, Adria Tour je bila plemenita ideja

23.06.2020. | 21:20

Legendarni teniski trener Nikola Pilić stao je na stranu prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića koji je na meti kritika zato što je organizovao Adria Tour u vrijeme pandemije virusa korona.

Adria Tour je nakon turnira u Beogradu, prekinut u Zadru prije finala jer je bugarski teniser Grigor Dimitrov bio pozitivan na virus korona. Danas je objavljeno da je među pozitivnima i Đoković.

”Čuo sam što se dogodilo i užasno mi je žao zbog Novaka. Bila je ovo plemenita ideja, koja je nažalost završila katastrofom. Pričao sam s Novakom u subotu, dan prije nego što se sve ovo dogodilo. Bio je ponosan i sretan. Bio sam u organizaciji velikih turnira, ogroman je novac tu u pitanju, a Novak je sve sam pokrio”, rekao je Pilić za Index.hr.

Nekadašnji Đokovićev trener je dodao:

“Taj turnir je trebalo da bude ogromna promocija Hrvatske u svijetu, posebice u ovom trenutku koji je delikatan za cijeli svijet. Znate li koliko znači kad vam dođu broj 1 i još nekoliko igrača iz samog teniskog vrha? Šteta, baš šteta”.

Na pitanje šta ovo znači za potencijalni nastavak sezone Pilić je odgovorio:

”Kakva sezona? O čemu mi tu pričamo? Nemam pojma kako Amerikanci misle da će se održati US open ako će igrače iz Evrope po dolasku u Ameriku držati dva tjedna zaključane i u karanteni. Nema to veze s tenisom. Ne znam, nisam pametan, ali jasno mi je da je problem ogroman. Nije to problem samo za tenis. U pitanju su svi sportovi, posebice nogomet. Nije mi jasno kako netko može misliti da će moći kontrolirati masu na tribinama. To je nemoguće. Ovo što se dogodilo veliki je problem i nemam pojma kako će ga ljudi iz sporta riješiti” izjavio je Pilić.

 

Izvor : index.hr