Nikola Jokić i Denver dobili loše vijesti: Odbrana prstena neće biti nimalo laka

04.04.2024. | 08:50

Boston Seltiksi su na dominantan način ovjerili prvo mjesto u generalnom plasmanu NBA lige, šest kola prije kraja regularnog dijela takmičenja pa Nikola Jokić i Denver neće biti domaćini u eventualnom velikom finalu.

Boston je u svom TD Gardeu deklasirao jednog od pretedenta na prvo mjesto Zapada Oklahoma Tanderse rezultatom 135:110. Ovim trijumfom Seltiksi su postali prvi tim koji je došao do 60. pobjede ove takmičarske godine, a ostaće i jedini pošto ni jedan tim do kraja sezone ne može da dostigne ovu brojku.

Tako je Boston osigurao sebi prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of, što znači da će Denver Nagetsi i Nikola Jokić, ukoliko na kraju i potvrde prvo mjesto Zapada, za odbanu titule morati barem jednom da dođu do brejka u Masačusetsu.

Ipak, ako Boston ne dogura do velikog finala, Denver ili bilo koji od tri pretedenta na prvo mjesto Zapada će imati prednost, budući da imaju znatno više pobjeda od drugog tima Istoka. Možda bi čak u prednosti bili i Los Anđeles Klipersi, koji kao četvrti na Zapadu imaju identičan broj pobjeda kao Milvoki Baksi koji su drugi u Istočnoj koferenciji, piše Sportal.

Ovo je prvi put u 15 godina da su Seltiksi došli do 60 pobjeda, posljednji put su to uradili u sezoni 2008-2009. kada je tim završio sa 62-20.

– Mislim da je važno ne uzimati to zdravo za gotovo. Važno je imati zahvalnost za to. To je veoma teško učiniti – rekao je poslije utakmice trener Seltiksa Džo Macula. Oduševljenje zbog sjajnog skora nije krio ni jedan od najboljih košarkaša Bostona, Džejlen Braun.

– Čast mi je. Blagoslov je biti u timu sa 60 pobjeda. Mnogo je napornog rada uloženo u to, posebno nakon što smo, znate, bili kratki prošle sezone. Odgovarati, vraćati se i ne preskakati nijedan korak… Mislim da smo na pravom putu. Ipak, kada plej-of počne, sve se vraća na početak – rekao je Braun.

Boston ima još da odigra šest utakmica da i to sa Sakramentom, Portlandom, Milvokijem, Njujork Niksima, Šarlotom i Vašingtonom.