Nik Kirjos dolazi na Novakov turnir u Banjaluku? Đorđe Đoković otkrio: Pregovori su u toku

11.02.2023. | 09:36

Australijanac bi mogao da se pojavi na ATP turniru koji će se samo u 2023. godini iz Beograda preseliti u Banjaluku.

Beograd i “Srbija open” su prethodnih godina pokazali da mogu da budu domaćini najboljim teniserima svijeta na ATP turniru koji se održava tokom proljeća.

Ipak, 2023. godine ovaj turnir biće na jednu sezonu premješten u Banjaluku, a tamo bi mogao da nastupi i Australijanac Nik Kirjos, potvrdio je Đorđe Đoković.

Najmlađi brat Novaka Đokovića, ujedno i direktor “Srbija opena”, govorio je o predstojećem turniru u Banjaluci, koji će se stoga ove godine zvati “Srpska open”.

“Biće to jedan sjajan turnir. Imamo odlične domaćine i veliku podršku grada Banjaluke i Vlade Republike Srpske. Gradi se novi objekat, centralni stadion koji će izgledati jako impozantno, čitava aleja, bulevar, park, sve se renovira i dovodi u red za taj turnir. Mislim da ćemo imati jednu jako lijepu predstavu i da ćemo predstaviti Banjaluku, Republiku Srpsku i čitav naš narod u jednom lepom svetlu”, rekao je Đorđe Đoković, a prenosi “RT Balkan“.

“Srbija open” želi da u nekoj od narednih sezona preraste iz ATP serije 250 u kategoriju 500.

“Velika je razlika, jer su na ATP 500 igrači u obavezi da odigraju najmanje tri turnira iz ovog ranga, a Beograd bi bio jedan od tih. Manje bismo se mučili da dovedemo bolje rangirane igrače”, rekao je Đoković.

Naravno, poseban dio razgovora ticao se Nika Kirjosa, Australijanca koji u posljednjih godinu dana ima odlične odnose sa Novakom Đokovićem.

“U pregovorima smo, ne smem da otkrivam imena, ali Kirjos je jedan od tenisera sa kojima razgovaramo da dođe. Svi znamo da njemu šljaka nije omiljena podloga, ali je odlučio ove godine da igra turnire na najsporijoj podlozi, pa se nadamo da ćemo uspeti da se dogovorimo. On je jedna jako iskrena osoba. Sve ono što se događalo sa Novakom ranije, iako se nama nije svidjelo, bilo je veoma iskreno od njega. Ipak, pokazao se kao pravi džek kada je Novaku bilo najteže. Istupio je među svojim narodom i državom, podržao Noleta i siguran sam da mu on to nikada neće zaboraviti, a ni mi kao porodica. Rezultat svega toga je jedan odnos pun poštovanja i dogovara se svašta nešto. Vjerujem da ćemo ih u budućnosti gledati mnogo više zajedno”, dodao je direktor turnira Đorđe Đoković.