Neymar već pakuje kofere? Odigrao pet utakmica, uzeo milione i sada agentima rekao u koji klub želi da ide

06.03.2024. | 10:39

Neymar se još uvijek oporavlja od teške povrede koljena koju je zadobio prije pola godine i do kraja sezone ga nećemo gledati na terenu. No, iako je tek prošlog ljeta stigao u Al Hilal čini se da je Brazilac spreman da napusti Saudijsku Arabiju nakon svega pet mečeva za ovaj klub.

Neymar je u Al Hilal stigao kao veliko pojačanje prošlog ljeta nakon što je napustio PSG, te ga je saudijski klub platio čak 90 miliona eura.

Međutim, Al Hilalova bajka je prekinuta nakon svega nekoliko sedmica jer je Neymar doživio tešku povredu koljena i već tada je bilo jasno da je za njega sezona završena.

On je u dresu saudijskog kluba uspio da odigra tek pet utakmica prije povrede, a u Al Hilalu se nadaju da će se oporaviti u narednim mjesecima i biti spreman za novu sezonu.

Ipak, kako stvari stoje postoji mogućnost da je Neymar već odigrao svoju zadnju utakmicu za saudijski klub koji ga je platio pravo bogatstvo jer se špekuliše da je brazilski reprezentativac ponovo spreman za promjenu kluba.

Neymar se nije baš najbolje uklopio u život u S. Arabiji i većinu vremena oporavka od povrede provodi u Brazilu što čelnicima Al Hilala baš i ne odgovara. Oni su tražili od Neymara da se vrati u S. Arabiju što je on nedavno i uradio, ali jasno je da tamo baš nije najsretniji.

Zbog toga su se pojavile špekulacije da Neymar na ljeto želi da napusti Al Hilal i Saudijsku Arabiju jer se pojavila mogućnost transfera koji bi za njega bio ispunjenje snova.

Navodno, Neymar je kontaktiran od strane Intera iz Miamija i oduševljen je idejom da ponovo igra u ekipi s Lionelom Messijem i Luisom Suarezom, te je poručio agentima da učine sve kako bi se taj transfer na ljeto ostvario.

Neymar želi pod svaku cijenu da ide u Inter i ponovo bude dio nevjerovatnog napada koji je svojevremeno činio čuda u Barceloni, a kada je Brazilac odlučio da napusti Katalonce tada je i krenuo pad njegove karijere.

U Saudijskoj Arabiji nije pronašao sreću koju je tražio, a kada je dobio mogućnost da ponovo igra s Messijem i Suarezom nije se dugo mislio, te je jasno poručio da je to scenario koji želi da se što prije ostvari.

Takođe, pisalo se i da bi se Neymar mogao vratiti u Santos, ali čini se da se to još uvijek neće desiti tako brzo.

No, ni odlazak u Inter neće biti jednostavan jer Al Hilal ne želi tako lako da pusti čovjeka za kojeg su dali silne milione, a on je odigrao tek pet utakmica za ovaj klub što je zaista premalo.

Neymar ima ugovor s Al Hilalom do ljeta 2025. godine s opcijom produženja na još godinu dana. On bi u narednim sedmicama trebao početi da trenira s ekipom, a povratak na teren mogao bi se desiti u maju ukoliko sve bude u najboljem redu.