Legendarni fudbaler beskućnik: Sada sam tužni pijanac

06.03.2024. | 10:09

Čuveni engleski fudbaler Pol Gaskonj danas živi kao beskućnik, a vratio se u udruženje anononimnih alkoholičara.

Ovaj 56-godišnjak, koji se decenijama borio sa zavisnošću od alkohola i problemima sa mentalnim zdravljem, kaže da živi u kući svog agenta, jer je gotovo sve izgubio što je zaradio, prenosi “The Sun”.

Nakon završetka karijere bivša legenda Njukasla, Totenhema, Lacija i Rendžersa njegov život je izmakao kontroli. “Gazzina“ borba sa alkoholom dovela ga je do zatvaranja ili odvajanja u više navrata tokom godina. To uključuje prekršaje u vožnji u pijanom stanju.

Sedmi put je otišao na rehabilitaciju od ovisnosti o alkoholu 2014. godine, posjećujući kliniku od 6.000 funti mjesečno u Sautemptonu. Očajan da se otrijezni, “Gazza“ priznaje da je sada “tužni pijanac” koji pije “u zatvorenom” umjesto da izlazi.

“Ljudi poznaju Pola Gaskonja, ali Gazzu, niko ne zna. Čak i ja ponekad. Mislim da nisam iznevjerio nijednog trenera, igrače ili navijače. Ako sam ikoga iznevjerio, to sam bio ja sam”, istakao je fudbaler. .

Smatran je jednim od najvećih fudbalera svoje generacije, igrao je 57 puta za Englesku. U najgorem slučaju potrošio je 20.000 funti kako bi mu u stomak stavili kuglice protiv alkohola kako bi pokušao prestati piti. U intervjuu 2021. priznao je da će “uvijek biti alkoholičar”.

Tata troje djece, koji je priznao nasilje prema prvoj ženi Šerlil, sada živi u kući agentice Kejti Dejvis u Dorsetu.

“Nazvao sam Kejti u novembru prije nekoliko godina i počeo plakati zbog onoga što sam uradio sebi i drugim ljudima. Bio sam u zatvoru i na rehabilitaciji, šmrkao sam kokain sa daske na wc šolji i još mnogo toga. Sada živim kod nje u stanu”-

“Ako želim da bude loš dan, jedino što moram je da odem u pub, a ako želim da bude dobar dan, onda ću otići da pecam. To nije problem nego ono što dolazi poslije kada dođem kući i pogledam telefon i vidim 30 poziva na piće pa odmah znam da sam u nevolji. Zaista je lako samo što moram da se klonim opasnih mjesta. Ne krivim nikoga trenutno iako sam krivio mnoge ljude dok sam pio. I nikada neću odustati, trenutak kada odustanem će biti onaj kada umrem. Nastavit ću da se borim“, poručio je Englez.