Nevjerica na licu srpskog igrača: Đokoviću prekinuta konferencija za medije jer je otvorio nezgodnu temu VIDEO

Novak Đoković je doživio potpuno neočekivanu situaciju na pres konferenciji pred meč 1. kola na Rolan Garosu.

Nakon što je u Pariz stigao kao jedini neporaženi igrač na terenu u 2020. godini (33 pobjede, uz diskvalifikaciju sa US Opena), ali i jedan od dvojice vrhunskih tenisera, uz Benou Pera, koji je bio inficiran novim, SARS-CoV-2 tipom korona virusa, Nole je odgovorio i na jedno “pandemijsko pitanje” na konferenciji za štampu u Parizu.

Međutim, nije mogao ni da sluti da će 55 sekundi poslije iznošenja stava o “korona problemima” na Rolan Garosu, njegovo obraćanje da bude prekinuto, što možete da vidite pred kraj video snimka.

Naime, Novak Đoković je upitan kako se nosi sa stresom zbog toga što bi, ako slučajno bude pozitivan na PCR testu, mogao da bude diskvalifikovan, odgovorio je ovako:

“Mislim da je to stres ako izaberete da to posmatrate kao stres. Ja sam izabrao da to ne bude slučaj. U pitanju su stvari na koje ne mogu da utičem. Mogu samo da probam da sebe dovedem u situaciju da igram dobro, nadajući se da ću imati šansu da se nadmećem, da budem negativan na testu, ali ako se dogodi rezultat koji nije negativan… onda – to vam je, što vam je. Treba to prihvatiti… A stvarno je tužno što su neki igrači baš tako diskvalifikovani iz glavnog dijela turnira, neki i iz kvalifikacija. Volio bih da su oni koji su bili pozitivni na testu 24 sata kasnije još jednom testirani, kako bi se utvrdilo da li je ono bilo ‘lažno pozitivan’ rezultat, ili stvarno pozitivan. Ako je dva put bio pozitivan rezultat, onda bi, naravno, trebalo da takav igrač bude van turnira, ali ako je u pitanju lažno pozitivan provobitni rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra. A to nije bio slučaj ovdje, to nije bio slučaj ni u Njujorku, ali jeste možda na nekim drugim ATP turnirima. Zato je sve to malo zbunjujuće za nas. Nije lako ni za same organizatore turnira da izađu na kraj sa tolikom količinom testiranja zbog velikog broja učesnika, ali mislim… Bilo bi više fer prema igračima da imaju šansu da možda budu u izolaciji 24 sata, prije nego što urade drugi test. Jer, mnogo je dokaza da je bilo lažno pozitivnih rezultata, ne samo u tenisu, nego inače”.

U tom trenutku je voditelj konferencije počeo da govori “Hvala vam”, prekidajući obraćanje odmah poslije “nezgodne teme” o kojoj je Đoković govorio, ali jedan od novinara to nije čuo, pa je brzo rekao srpskom asu “da bi ovo trebalo da bude njegov Rolan Garos, jer je neke grend slemove osvajao mnogo više puta, a pariski samo jednom”. Nole se nasmijao i odgovorio:

“Znate, u mojoj zemlji se kaže “Iz vaših usta u Božje uši.” Nadam se da će to što ste rekli da se ostvari, da ću moći da osvojim titulu. Želim to, veoma sam motivisan. Sanjao sam toliko dugo titulu na Rolan Garosu, gubio tri finala prije osvajanja trofeja 2016, što mi je bio jedan od najljepših trenutaka u karijeri. Nadam se da će to možda biti i ove godine. Vidjećemo”.

I, taman kada je sljedeći novinar krenuo sa novim pitanjem, izgovorivši “Komplikovano…”, voditelj konferencije je, ovoga puta uspješno, objelodanio da se obraćanje javnosti najboljeg tenisera svijeta – naprasno završava.

Zbunjeni Novak Đoković je razrogačio oči, a onda, shvativši da je zaista kraj tog njegovog video-obraćanja, ustao nasmijan, raširio ruke i rekao predstvnicima medija: “Izvinjam vam se. Izvinjavam se, ljudi. Bilo je lijepo pričati s vama”, prenosi Blicsport.

Ostavite komentar: