Neuništiv – Novak sedmi put u finalu Vimbldona!

09.07.2021. | 20:43

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, plasirao se u finale Vimbldona pobjedom protiv Denisa Šapovalova u tri seta – 7:6 (3), 7:5, 7:5. Đoković će igrati po sedmi put u finalu Vimbldona.

Prvi reket svijeta odigrao je dobar meč i u velikom finalu igraće protiv Italijana Matea Beretinija koji je savladao Huberta Hurkača.

Đoković nije briljirao u većem dijelu meča, nismo gledali njegov prepoznatljiv tenis, ali sitnice su odlučivale i one su bile na strani osvajača 19 Grend slem titula.

Šapovalov je više puta mogao da slomi otpor Đokovića, da napravi brejk ili da ga potvrdi kada to uradi, ali srpski teniser je u tim situacijama bio besprijekoran i još jednom je pokazao da je „neuništiv“.

Početak meča nije obećavao jer je Novak bio „uspavan“, te mu je bilo potrebno vrijeme da se probudi i zaigra na kvalitetnom nivou.

Šapovalov je iskoristio takav početak Đokovića i ubrzo je napravio brejk. Kanađanin je servirao sjajno, činilo se da će rutinski osvojiti prvi set, ali po ko zna koji put Novak se vratio u odlučujućem trenutku.

Denis je servirao pri rezultatu 5:4 za njega i kada je trebalo da okonča set, ruka mu se stegla i uplašio se. Odjednom je stao prvi servis, Đoković je bolje riternirao i vratio je brejk zaostatka – 5:5.

U naredna četiri gema nije bilo brejka, što je značilo da nas čeka taj-brejk. U njemu je Kanađanin poklekao pod pritiskom i Novak rezultatom 7:3 dolazi do vođstva, 1-0.

Tokom drugog seta gledali smo preslikanu igru, s tim što Šapovalov ovoga puta nije uspio da oduzme servis Đokoviću. A, nije da nije imao prilika.

U četvrtom gemu imao je tri uzastopne brejk lopte, u šestom dvije, ali Novak je u tim trenucima pronalazio najbolji tenis i izvlačio se iz nezgodnih situacija.

Uslijedio je nešto mirniji, a onda je Đoković ubacio u petu brzinu i u jedanaestom gemu napravio je brejk. Potom je u dvanaestom potvrdio i poveo je 2-0 u setovima, 7:6 (3), 7:5.

II tokom trećeg seta gledali smo „rolerkoster“. Šapovalov je propustio tri brejk lopte, potom je i Đoković imao pregršt prilika da oduzme servis protivniku, ali nije bilo brejkova i ponovo su teniseri došli na korak do taj-brejka, piše Sputnik.

Baš kao u drugom setu, Kanađaninu je falio taj jedan korak i Đoković je ponovo napravio brejk u jedanaestom gemu, da bi u dvanaestom ga potvrdio za konačnih – 7:6 (3), 7:5, 7:5.