Neki ne mogu prežaliti što je najbolji: “Mrzim Đokovića kao da je fašista”

14.07.2021. | 14:35

Svi sada pričaju o Novaku Đokoviću, poslije osvajanja 20. titule na grend slem turnirima postoje mnogi koji ga obožavaju, ali ima i onih koji ga mrze.

Srpski teniser se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom i napravio veliki korak u borbi za titulu najboljeg igrača svih vremena.

Sada se javljaju razni stručnjaci iz teniskog svijeta, a posebno se ističe jedna kolumna sa “Sportskid” portala.

Autor je indijski novinar Šajam Kamal i naziv teksta je “Zašto ne mogu da navijam za Novaka Đokovića”, on je čak i priznao da je Srbin najbolji svih vremena, ali i razlog zbog kojeg ga mrzi.

“Da moram da izaberem jednog igrača da igra tenis za moj život, ne bih izabrao Đokovića, čak i da znam da mi je to jedina šansa da ostanem živ”, objašnjava Kamal.

“I pored svega, moram da priznam da je Đoković vjerovatno najbolji teniser svih vremena, iako još traje ta debata. Mrzim ga kao da je fašista. Zašto? Zato što je njegova majka Dijana 2008. godine rekla ‘kralj je mrtav, živio kralj’, kada je Đoković pobijedio Federera u Australiji 2008. godine. Kada sam 13 godina kasnije vidio da je njegovo ime ponovo na zidu na Vimbldonu, sjetio sam se sa kolikom ga strašću mrzim. Ali, on je i dalje ovdje. Bolji je od Nadala i Federera. Sve ima bolje od njih, sve je na njegovoj strain”, sa velikim prezirom napisao je on.

Iako je priznao da je Novak najbolji na svijetu, on je ocijenio da takav tenis niko ne voli.

“Kako je postao najbolji? Vidjeli ste u finalu Vimbldona, posljednji poen. Igrao je 11 udaraca na 2:1 u setovima i 5:3 protiv jednog Matea Beretinija i čekao je da on pogriješi. To je dobar potez, ali ko voli takav tenis?”, napisao je.

I na kraju je objasnio zbog čega mrzi srpskog asa, a priznao je i da je ogorčen.

“Dugo sam razmišljao zašto ga toliko mrzim. Vjerovatno zbog hladnokrvnosti i tog ‘mrtvog’ stila. Ako ste navijač Nadala i Federera imate šta da volite. Ovako… Jeste on najbolji i previše je dobar da bi bili uzbuđeni oko njega. Nepobjediv je. Ako zvučim ogorčeno, to je zato što jesam”, stoji u kolumni, a prenio je “B92”.