Nekadašnji teniser tvrdi: Ova Đokovićeva odluka je nagovještaj da mu se karijera bliži kraju

21.03.2024. | 14:02

Tim Henman, nekadašnji četvrti teniser svijeta, analizirao je odluku Novaka Đokovića o povlačenju sa turnira u Majamiju, nagovještajući da postoje dublji razlozi iza tog poteza nego što ih je Srbin naveo.

Nakon poraza od Luke Nardija u trećem kolu Indijan Velsa, Đoković je najavio da neće učestvovati u drugoj polovini “Sanšajn dabla”, što je ubrzo potvrđeno.

Prvi reket svijeta se oglasio putem društvenih mreža, objašnjavajući da je odluka donesena radi boljeg balansiranja rasporeda,te da je fokus na Grend slemovima i Olimpijskim igrama.

Henman smatra da je Đoković mogao da bolje objasni svoje razloge, te da činjenica da to nije učinio budi sumnje.

– Poprilično otkriva pozadinu u određenim aspektima, jer je lako mogao da kaže ‘lakat mi se nije oporavio‘ ili ‘loptice su teške u pustinji‘, te će zbog toga da pauzira. Niko ne bi ništa rekao, ali kad objasnite na ovaj način to vodi ka više spekulacija kada govorite o svom profesionalnom i privatnom životu. Tako da, držim mu palčeve da uspije i sredi probleme koje ima i da ćemo ga vidjeti ponovo na terenu u bliskoj budućnosti – rekao je Tim Henman.

On, kao i teniska javnost, sumnja da Đoković može da ostvari uspjeh kao u prošlosti, igrajući tek nekoliko turnira, pa te onda doći i uzeti trofej na grend slemu.

Naredni turnir na kojem će se pojaviti je masters u Monte Karlu koji počinje 6. aprila i igra se na šljaci, s nagradnim fondom od 5,950,575 dolara, prenosi Sportal.