Nekadašnja teniserka tvrdi: Federer kalkuliše, jer neće pustiti da ga Đoković prestigne

31.03.2021. | 20:02

Nekadašnja francuska teniserka Marion Bartoli kaže da se Rodžer Federer ponovo povukao s terena poslije povreda koljena, jer želi da napadne Vimbldon i 21. grend slem titulu.

Federer je cijelu prošlu godinu proveo oporavljajući se, imao je i dvije operacije, a od prošlogodišnjeg Australijan opena je do sada odigrao samo jedan cijeli meč u Dohi.

“Mislim da on hoće da ostane na vrhu u grend slem kategoriji posebno, to se mnogo računa. Naravno, on je bio prvi koji je stigao do 20 titula u toj piramidi. Đoković je već oborio njegov rekord po broju nedjelja na prvom mjestu ATP liste i ne mislim da Rodžer hoće da ostane bez svih rekorda. Ali naravno, morate da uzmete u obzir i njegovo zdravlje”, objasnila je Baroli za podkast Meč points.

Ona dodaje da Švajcarac vjerovatno neće izlagati tijelo velikom riziku samo zbog jednog rekorda, jer je već postigao mnogo toga.

“Ali, da li mu je rekord po broju GS titula negdje u glavi? Iskreno mislim da jeste. Mislim da je odmah procijenio, još tokom prvog meča protiv Dena Evansa, da mu je potrebno još vremena da se spremi. Vjerujem da je zato dodao jedan broj mečeva na šljaci, jer stvarno hoće da osvoji Vimbldon”, kaže Bartoli.

Federer ove godine slavi 40. rođendan u avgustu, a više puta je napomenuo da su mu primarni cilj Olimpijske igre u Tokiju.