Nazvao ga “idiotom”: Novinar “Indexa” izvrijeđao Đokovića

07.01.2022. | 11:22

Čitani hrvatski portal “Indeks” izvrijeđao je najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića nazivajući ga “idiotom”, citirajući uvrede koje su Novaku upućivali nekid drugi zapadni mediji i teniseri.

Mada je Đoković u više navrata pomogao cijeloj regiji bivše Jugoslavije, pa i Hrvatskoj, dajući pomoć tokom poplava 2014. godine i učestvujući u promociji hrvljtskog mora i turizma – tekst koji potpisuje sportski novinar Vice Karin, kolumnista portala, vrvi od uvreda i difamirajućih ocjena.

U želji da ocrni Đokovića i opravda torturu koju on prolazi u Australiji, novinar se služi insinuacijama i nedokazivim tvrdnjama.

Tako optužuje Novaka da nije igrao do kraja dubl na Olimpijadi, iako je Đoković sam izjavio da fizički nakon teškog singla – nije u stanju da se dalje takmiči.

Na dušu mu stavlja i pokušaj organizovanja teniskog tura prošlog ljeta, u čemu je svojevoljno učestvovala i sama Hrvatska, kada su se neki teniseri zarazili ili su došli zaraženi.

Tekst vrvi od citiranja najvećih uvrede i netrpeljivih poruka koje su Đokoviću upućivane posljednjih godina, poput one australijskog tenisera Niku Kirjosa da

“Đoković zgrće laku lovu dok ljudi umiru”.

Tu su i stare optužbe za “Ameriken open” kada je Novak suspendovan zbog slučaja sa pomoćnim sudijom.

Braneći postupke vlasti Australije, hrvatski novinar navodi da svaka država ima pravo da postavi uslove na svoj teritoriji.

Tekst je izazvao veliki broj komentara na ovom hrvatskom portalu.