Navijači širom svijeta odlučili: Vidić je najbolji štoper koji je igrao u Premijer ligi

22.10.2020. | 12:57

Iako se često u posljednje vrijeme na Ostrvu potenicira da je Virdžil Van Dajk najbolji defanzivac koji je igrao u Premijer ligi, ljubitelji fudbala koji su uzeli učešće u jednom velikom anketiranju imaju bitno drugačiji stav – najbolji štoper koji je “čistio” po Premijer ligi je Srbin – Nemanja Vidić.

Naime, ugledni Skaj sports je na svom Tviter profilu pokrenuo glasanje na temu odbrambenog najboljeg igrača vjerovatno najjače lige svijeta.

U konkurenciji za tu “titulu” našla su se osmorica fudbalera: Јap Stam, Sol Kembel, Toni Adams, Džon Teri, Vensan Kompani, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić i jedini aktivni – Virdžil Van Dajk, štoper Liverpula.

U glasanju po kup sistemu u kojem je prikuljeno više od 200.000 glasova, do finala su stigli Vidić i Van Dajk, o kojem se u ostrvskim medijima u posljednje vreme često govori u superlativima, a nerijetko i sa odrednicom “najbolji ikada”.

Međutim, i pored tog (ne)opravdanog “hajpa”, u kojem prednjače navijači Liverpula i njima naklonjeni mediji, ljudi iz cijelog svijeta koji su uzeli učešće u ovoj anketi ipak većinski imaju drugačije mišljenje, pošto je 54,5% njih u finalu glasalo za “Vidu”.

Ovo je još jedan dobar dokaz i pokazatelj da u Engleskoj, ali i ostatku planete, nije zaboravljen učinak i doprinos, a prije svega beskompromisni stil igre koji je Vidić prikazivao tokom osam sjajnih godina koliko je nosio dres Mančester junajteda, čiji je na posljetku i kapiten postao.

Pored pet pehara prvaka Engleske, te titule evropskog i svjetskog šampiona 2008. godine, Vidić je među ljubiteljima fudbala i Premijer lige ostao upamćen i kao izuzetno čvrst, jak i taktički gotovo besprijekoran komandant odbrane, koji je zajedno u paru sa Rijom Ferdinandom (kojeg je i pobijedio u polufinalu ovog takmičenja) činio zid “crvenih đavola” u godinama dominacije na krau prve i početkom druge decenije 21. vijeka.

Naravoučenije, istorija i rezultati se ne mogu prekrajati, koliko god se navijači iz grada Bitlsa jako trudili posljednjih godina…