Navijači broje sitno: Rezervisano 90.000 noćenja za svaki dan grupne faze SP

09.11.2022. | 15:44

Navijači su rezervisali smještaj u više od 90.000 soba, šatora, apartmana, vila i mobilnih kabina za svaki dan grupne faze predstojećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, saopštili su danas organizatori.

Organizatori su naglasili da je 25.000 soba i dalje slobodno.

“Tržište je i dalje otvoreno i navijači imaju dovoljno vremena da odluče i rezervišu”, izjavio je Omar el DŽaber, izvršni direktor komisije za smještaj tokom Prvenstva koje počinje 20. novembra.

On se obratio novinarima u ogromnom šatoru koji će služiti kao jedna od velikih menzi u navijačkom selu podignutom u pustinji pored auto-puta južno od Dohe.

Po cijeni od 200 dolara za noć, navijači mogu da iznajme jednu od 6.000 aluminijumskih mobilnih kabina postavljenih u dugim nizovima. U ovom kompleksu postoji privremeni supermarket, a na otvorenom su postavljeni ekrani za praćenje utakmica, kao i specijalna podloga koja sprečava podizanje prašine.

Poslije Prvenstva, Katar će donirati ove kabine “siromašnim zemljama”, gdje će se koristiti za stanovanje, rekao je DŽaber.

Katar očekuje 1,2 miliona posjetilaca tokom takmičenja koje traje mjesec dana, a najviše tokom grupne faze od 24. do 28. novembra.

DŽaber je rekao da će svaki navijač, u prosjeku, provesti sedam dana u Kataru.

Oznake: Katar, Navijači