Napadač spreman: Mitrović vidi Srbiju u finalu Mundijala, poželio i protivnika

13.10.2022. | 18:39

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović rekao je u intervjuu za belgijski Njuzbald da je za njega finale Svjetskog prvenstva u fudbalu između Srbije i Belgije scenario iz snova.

Mitrović je nastupao za belgijski Anderleht od 2013. do 2015. godine, a pored dobrog učinka njegove nastupe pratili su i nestašluci na terenu, kao i veliki broj kartona, pa i isključenja.

“Da, posebno taj drugi put protiv Briža u plej-ofu je bio katastrofa, zar ne? Bio sam isključen prije kraja prvog poluvremena i rijetko sam se osjećao tako loše. Mislio sam da će nas moje isključenje koštati titule, ali pet minuta prije kraja smo pobijedili zahvaljujući autogolu Menijea. To je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Poslije toga smo pobijedili u svakom meču i osvojili titulu protiv Lokerena. Јednog dana bih čak volio da ponovo zaigram za Anderleht. Belgija je postala moja druga domovina. Inače, scenario iz snova je finale Svjetskog prvenstva između Srbije i Belgije u Kataru. Zamisli”, rekao je Mitrović.

Gol za trijumf protiv Portugala u Lisabonu (2:1) kojim je Srbija izborila direktan plasman na Mundijalu u Kataru zauvijek će ostati u sjećanju Aleksandra Mitrovića, koji je povrijeđen ušao na teren u drugom poluvremenu.

“Prvo sam promašio odlučujući penal protiv Škotske, koji je spriječio Srbiju da ode na Evropsko prvenstvo. Užasno! Godinu dana kasnije postigao sam pobjedonosni gol protiv Portugala i tako smo otišli na Svjetsko prvenstvo. To je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Pogotovo što sam nekoliko dana ranije povredio tetivu i doktor mi je rekao da ne mogu da igram. Bio sam tvrdoglav i ipak sam izašao na teren”, istakao je Mitrović.

Fudbaleri Srbije na Svjetskom prvenstvu će igrati u G grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Mundijal u Kataru biće održan od 20. novembra do 18. decembra.