Nagodio se na sudu: Zvijezda NBA priznao da je tukao djevojku – ona porekla

24.01.2024. | 11:30

Nekadašnji plejmejker Klivlenda i Hjustona Kevin Porter junior se nagodio na sudu. Njemu je suđeno na Menhetnu jer je napao svoju bivšu djevojku Kisre Gondzrezik, inače profesionalnu košarkašicu.

Sada se dogovorio i priznao zlostavljanje, napad i prekršaje, pa će prema dogovoru sa sudom morati da prođe određeni program. Ukoliko ga se bude pridržavao i ako mu se prekršaji ne budu ponavljali ništa od navedenog mu neće biti uneseno u dosije.

Porter je izabran kao 30. pik prve runde NBA drafta 2019. godine, a poslije dvije sezone u Klivlendu igrao je i u Hjustonu dvije sezone. Ipak u oktobru 2023. godine je trejdovan u Oklahoma Siti nakon što je optužen za zlostavljanje, a Oklahoma ga je ubrzo otpustila. Sada će proći bez zatvorske kazne i osude, ali je pitanje da li će moći da se vrati u najbolju ligu svijeta.

Nekadašnji NBA igrač je uhapšen 11. septembra u Njujorku u hotelu Milenijum Hilton i optužen je za napad i zlostavljanje, a u optužnici je stajalo da je Kisra Gondzrezik poslije napada imala oštećenje vrata i veliku posjekotinu ispod oka. Ipak već u oktobru je ona u jednom intervjuu tvrdila da je Porter nije udario.

Nije to prvi put da je imao problema sa zakonom jer je u novembru 2020. godine izazvao saobraćajnu nesreću, a pritom imao pištolj u kolima. Pošto je otkriveno da pištolj pripada njegovoj majci i tada je ostao bez kazne, piše Mondo.

Oznake: Djevojka, Tuča, Zvijezda