“Nadam se pobjedi”: Đoković večeras u Njujorku nastavlja put prema novoj tituli

06.09.2020. | 08:51

Novak Đoković igra sa Pablom Karenjom Bustom u četvrtom kolu US opena večeras od 20 sati po srednjoevropskom vremenu.

Do sada su se sastali tri puta i srpski teniser dobio je sva tri meča, posljednji u Sinsinatiju prošle godine.

“On je vrlo čvrst i nezgodan igrač, a pogotovo je to slučaj u Njujorku – osvojio je ovde trofej u dublu, igrao polufinale u singlu prije tri godine. Nema neko veliko oružje, ali svuda je solidan – forhend, bekhend, servis. Jako dobro riternira, mnogo lopti vraća u teren i moram da budem spreman na dosta razmjena i fizički zahtjevan meč. Nismo dugo igrali jedan protiv drugog, ali znam šta me očekuje, nadam se pobjedi”, kaže Đoković.

Srpski teniser dodaje da se osjeća dobro i da mu odgovara dan pauze između mečeva.

“Još više samopouzdanja imam zbog titule prošle nedjelje, to mi je dalo dodatni polet. Trudim se da budem efikasan na terenu, da ne trošim bespotrebno energiju i da ne ostajem duže nego što treba. Imam dosta mečeva u nogama, a s druge strane je bila pauza od šest mjeseca, imao sam vremena i da se odmorim i da se pripremim. Ne osećam nikakav zamor, ni fizički ni psihički, naprotiv, osjećam se sveže”, istakao je Nole za Sport klub .

Pobjednik tog duela u četvrtfinalu igraće sa boljim iz okršaja David Gofan – Denis Šapovalov, koji je na programu u nedjelju na ponedjeljak od 1 čas.

Prethodno, od 18 časova na Artur Eš stadionu Petra Martić igra sa Julijom Putincevom, a program zatvaraju Naomi Osaka i Anet Kontavejt.

Borna Ćorić ne prije 23 časa igra za svoje prvo Gren slem četvrtfinale, a protivnik mu je Australijanac Džordan Tompson.