Nadal zahvalan Đokoviću i Federeru: Ponosan sam na način na koji smo se nosili sa našim rivalstvom

31.01.2022. | 19:05

Španski teniser Rafael Nadal zahvalan je Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru na čestitkama koje su mu uputili povodom 21. grend slem titule, te je istakao da je izuzetno ponosan na rivalstva koja ima sa Srbinom i Švajcarcem.

Nadal je u nedjelju trijumfovao na Australijan openu, pošto je pobijedio Danila Medvedeva poslije preokreta. U ponedjeljak ga je dočekalo tradicionalno slikanje sa peharom i druženje sa medijima.

“Probao sam da spavam, ali je bilo teško. Teško je opisati. Nevjerovatno je imati ovaj trofej. Trudio sam se mnogom tokom karijere da pobijedim ovdje u Australiji. Ovo je neočekivan uspjeh. Izuzetno sam srećan“, rekao je Rafa.

Finale je trajalo pet sati i 24 minuta, a španski teniser je slavio poslije izgubljena prva dva seta.

“Sjećam se finala s Novakom i Rodžerom, ali tada sam bio mlađi i spremniji. Ove godine bilo je drugačije. Ali bio je to jedan dan, dao sam svoj maksimum. Ponosan sam“.

Otkrio je Nadal da nije imao vremena da proslavi veliki uspjeh.

“Volio bih da slavim, ali nisam stigao. Bio sam u sobi tek oko pet ujutru, poslije antidopnig kontrole i konferencije za medije. Želio sam da jedem. Pokušavao sam da spavam, ali nisam uspio“.

Na osvajanju rekordne 21. titule čestitali su mu i najveći rivali Novak Đoković i Rodžer Federer.

“Uvijek smo poštovali jedni druge. Razumjeli smo ovo rivalstvo na pravi način. Primio sam mnogo poruka, žao mi je što nisam odgovorio svima. Ali ponosan sam na način na koji smo se nas trojica nosili sa našim rivalstvom tokom godina. Na kraju krajeva, to je samo igra. Ostvarili smo više nego što smo sanjali kao djeca. Nije toliko bitno da li imam 21, a oni po 20… Ili da li će nego završiti sa 23, a neko sa 21. Uradili smo važne stvari za naš sport, ostvarili smo snove. Srećan sam da sam dio ove ere koja je specijalna za naš sport“.

Izjavio je Nadal više puta da pred početak turnira u Melburnu nije bio siguran da će uopšte igrati, zbog povrede koja ga je od avgusta držala van terena. Na pitanje da li će braniti titulu sljedeće godine, rekao je:

“Ne znam. I dalje volim ovaj sport. Uživam u momentu. Nisam to mogao često u posljednje dvije godine, nadam se da ću ove igrati više“.

Španac još ne zna na kojim će sve turnirima učestvovati do Rolan Garosa.

“Moram da vidim kako će se moje tijelo oporaviti. Donijeću odluku sljedeće sedmice“.