Nadal priznao pred završni Masters: Najopasniji bez ikakve dileme je Đoković

10.11.2022. | 11:34

Španski teniser Rafael Nadal koji je rekorder po broju osvojenih Grend slem titula – 22, pričao je pred završni Masters u Torinu (13-20. novembar) o svojim najvećim rivalima tokom karijere, a jedno ime je posebno izdvojio – Novak Đoković.

Šokantan poraz zabilježio je Rafael Nadal na nedavno završenom Mastersu u Parizu, gdje ga je već na prvom koraku eliminisao Amerikanac Tomi Pol 3:6, 7:6, 6:1.

Pravdao se tada Nadal da mu nedostaje sin i da mu ta odvojenost izuzetno teško pada, kao i da se nada da će u potpunosti biti spreman za završni Masters u Torinu koji startuje u subotu.

U susret centralnom događaju u svijetu tenisa novinare je zanimalo koga Rafael Nadal kao čovjek sa najviše najvećih titula u istoriji bijelog sporta vidi kao najvećeg rivala.

“Moj najveći rival je Novak Đoković. Poslije svega, on je čovjek koji je najbliži mom broju osvojenih Grend slemova i ima 21 trofej. Od svih mojih rivala, najopasniji bez ikakve dileme je Novak Đoković”, poručio je Nadal.

“Bik sa Majorke” je tokom bogate karijeve vodio žestoke bitke sa Rodžerom Federerom koji se ove godine povukao zbog godina i brojnih operacija koljena, pa je nekadašnja “velika trojka” ostala siromašnija za Švajcarca i rivalitet trenutno vlada između Španca i Srbina.

Nadal je osvojio ove godine dva Grend slema. Počelo je neočekivano u Australiji, nakon što je Đokoviću bilo zabranjeno da se nadmeće u Melburnu gdje ima čak devet trofeja, a te stvari nisu imale veze sa sportom, već je politika “duboko zarila” svoje prste u sport.

Nadal je bio najuspješniji i u Parizu, gdje je podigao trofej i to mu je bio rekordni 22 Grend slem, dok Novak Đoković sa osvojenim Vimbldonom ove godine, ima jedan manje.