Mural sa likovima srpskih sportista u Čikagu: Nole, Jokić i Ivana Vuleta oslikani na zidu zgrade FOTO

28.10.2023. | 21:02

U Čikagu je prije nekoliko dana završen mural sa likvima Novaka Đokovića, Nikole Jokića i Ivane Vulete.

Ogromni mural visine osam metara i širine četiri i po metra nalazi na zgradi popuarnog Beograd kafe restorana u Irving Park ulici, piše Srpska televizija USA.

Mural predstavlja simbol snage uspeha i izdržljivosti a oslikao ga je Ludvig Tančez iz Čikaga.

Vlasnik Beograd Kafea je odlučio da to bude baš na zidu ovog restorana gde se redovno prate sportska dešavanja, a naročito kada se takmiče ova tri svetska šampiona, Nole, Nikola i Ivana. Mesto je okupljanja i Noletovih čikaških vatrenih navijača koji ga redovno prate kada igra na US Open-u i Sinsinati Openu.

„Ovim muralom želimo da im pošaljemo srdačan pozdrav iz Čikaga i da im pokažemo koliko smo ponosni na sve što su postigli, oni su simbol snage, izdržljivosti i uspeha i pre svega inspiracija za sve nas“, navodi Jelena, menadžer Beograd kafea, prenosi “N1”.

Pored novog murala sa likovima naših svetskih šampiona na Beograd kafeu u Čikagu se nalazi i mural sa likom Nikole Tesle koga je pre nekoliko godina naslikao umetnik Ascend iz Venecuele i umetnički rad Tanje Milovanović koja je oslikala azbuku i citat Mome Kapora u unutrašnjem delu restorana.