MotoGP: Fabio Kvartararo rekordom do pol pozicije

18.07.2020. | 15:32

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo bio je najbrži u kvalifikacijama i u nedjeljnoj trci u Heresu startovaće sa prvog mjesta.

1:36.705 bilo je vrijeme koje je postavio dvadesetjednogodišnji Fabio Kvartararo i ne samo da je postavio najbolje vrijeme u subotu, nego je to najbolje vrijeme ikada na ovoj stazi u Heresu.

Na samo minut i po kre kraja kvalifikacija djelovalo je kao da će Mark Markes imati pol poziciju na prvoj trci sezone u nedjelju, ali je fantastičan brzi krug vozio Maverik Vinjales.

Sa 1:36:844 bio je brži od aktuelnog svjetskog šampiona i postavio najbolje vrijeme, a onda je Fabio Kvartararo sa Petronas Jamahe pokazao koliko je ozbiljan u namjeri da svima pomrsi račune i bio najbrži u Španiji.

Četvrti je bio Frančesko Banjaja, peti Džek Miler, šesti Kal Kračlou, pa Pol Espargaro, zatim Doviciozo, Rins, Morbideli i tek 11. je bio Valentino Rosi, a iza njega ostali su Đoan Mir, Binder, Petrući, Nakagami, Aleš Espargaro, Oliveira, Smit, Rabat, Zarko, Aleks Markes i Lekuona.

Andrea Doviciozo je u brzom krugu doživio pad, isto kao i Džek Miler dok je najgore prošao Aleks Rins, koji je doživio zaista jeziv pad sa Suzukija i ljekarska ekipa će ga pregledati i vidjeti ima li ozbiljnijih povreda za mladog Španca.

Prva trka u MotoGP šampionatu startovaće u nedjelju od 14 časova.

 

Izvor:(B92)

 

 

Oznake: MotoGP, Trening