Mnogo ga je cijenio: Đoković možda ode na sahranu mitropolita Amfilohija

31.10.2020. | 16:31

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, iznenađujuće je okončao učešće na turniru u Beču.

On je ubjedljivo poražen od Lorenca Sonega u četvrtfinalu turnira.

Srpski igrač je djelovao bezvoljno, nezainteresovano, a pretpostavljalo se da udio u tome ima i smrt mitropolita Amfilohija.

Novak je poslije meča rekao da je svoj cilj u Beču ostvario plasmanom u četvrtfinale, što mu dovoljno da ostane prvi na ATP listi na kraju godine.

“Ovo je baš jako tužan dan… Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvijezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vrijeme blizu njega i osetim predivnu energiju koju je on posedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina”, izjavio je Đoković.

Đoković je dodao i to da tako tužna vijest nije uticala na njegovu igru, tačnije da to nije bio glavni uzrok poraza, već jednostavno to što mu se nije igralo.

“Nije mi se igralo, da budem baš iskren. Nije toliko uticala na moju igru ta tužna vijest. Jeste, ali ne u tolikoj mjeri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Generalno, jednostavno mi se nije igralo. Sada ću biti neko vrijeme sa porodicom. Vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim sezonu snažno i na najbolji mogući način”, zaključio je prvi igrač svijeta.

Novak bi trebalo da se vrati u Beogradu poslije završetka turnira u Beču, ali postoji i mogućnost da ode u Podgoricu na sahranu mitropolita Amfilohija.

Ta opcija nije isključena, ali je precizirano da ukoliko se to bude dogodilo da će se raditi o privatnoj poseti, što znači da Novak neće biti dostupan javnosti i medijima, prenosi Nova.rs.

Preminuli mitropolit će biti sahranjen u nedjelju 1. novembra.