MMA borac se suočio sa infekcijom: Rakić se oglasio nakon poraza

16.04.2024. | 17:02

Aleksandar Rakić, srpski MMA borac, poslije dvije godine pauze se vratio u oktagon, ali je doživio poraz od Jiržija Prohaske. Tek poslije tog duela otkriveno je da se Rakić suočio sa velikim problemom uoči meča.

Rakić je morao čak dvije godine da odsustvuje zbog povrede koljena, a ni u povratnički duel nije ušao potpuno zdrav.

Svega nekoliko dana prije meča Rakić se suočio sa bakterijskom infekcijom koja je zahvatila lakat i prijetila je da će otkazati duel.

“Za sve vas koji pitate zbog čega je Aleksandar bio umoran u drugoj rundi, poslije totalne dominacije u prvoj, odgovor su lijekovi protiv infekcije koje je morao da pije prije meča”, naveo je Rakićev trener Nejad Babak.

I sam Rakić je govorio o problemu sa kojim se suočio, bez želje da traži alibi za poraz.

“Nisam odmah shvatio o čemu se radi, tek u nedjelji pred borbu. Išli smo kod doktora, odmah mi je dao antibiotik. Mnogo me je bolio lakat, uzimao sam šest pilula dnevno, dobio sam i infuziju sa antibiotikom i onda mi je bilo malo bolje. Plašio sam se da će mi otkazati borbu”, naveo je Rakić.

Koliko je problem bakterijske infekcije u MMA sportu ozbiljan svjedoči i slučaj nekadašnjeg borca Paula Koste koji je čak tri puta morao da operiše lakat kako bi se riješio neugodnog problema.