Uhapšena četiri državljanina Hrvatske: Opljačkan fudbaler Njukasla

16.04.2024. | 16:04

Četvoro hrvatskih državljana uhapšeno je na sjeveru Engleske zbog sumnje da su u Njukaslu opljačkali dom Aleksandera Isaka (24), zvijezde Švedske i Svraka.

Naime, četvoro Hrvata u dobi od 23, 27, 31 i 42 godine optuženo je da je 4. aprila provalilo u dom, a zatim i opljačkalo švedskog asa, objavio je BiBiSi.

Pljačkaši su nedavno iz Italije doputovali u Veliku Britaniju, a uhapšeni su prošlog petka u Vest Midlendsu.

Svi su oni optuženi za niz provala, pa tako i za ovu u Daras Holu, u dom švedskog reprezentativca, objavio je Sportal.

Podsjetimo, Njukasl je Isaka doveo u ljeto 2022. za 70 miliona evra iz Real Sosijedada, čime je postao najskuplji igrač u istoriji engleskog kluba. Isaku su ukradeni novac, skupocjena dizajnerska odjeća, nakit i automobil, koji je kasnije pronađen, potvrdila je policija.

Dejli mejl objavio imena optuženih
Fantastični napadač u trenutku provale, srećom, nije bio kod kuće. Isak je tako postao samo jedna u nizu žrtava pljački u Sanderlendu i Njukaslu, a u kojima je ukradena imovina vrijedna više milona funti.

Dejli mejl takođe piše da je riječ o Hrvatima i navodi njihova imena: Jela Jovanović (42), Valentino Nikolov (31), Đakomo Nikolov (27) i Čarli Jovanović (23).

– Ovo je bio izvanredan prikaz kvalitetnog partnerskog policijskog rada. Operacija pokazuje da nećemo tolerisati ovu vrstu zločina u našoj regiji. Želimo da zaštitimo našu zajednicu i uhapsimo one za koje vjerujemo da su odgovorni – rekao je britanski inspektor Šon Fordi.