Mladen Delić je prije tačno 37 godina izrekao najčuveniju izjavu u istoriji našeg fudbala VIDEO

21.12.2020. | 21:11

“Ljudi moji, je li to moguće, ludnica, što je ovo”, vikao je 21. decembra 1983. godine legendarni Mladen Delić.

Tog dana na stadionu “Poljud” u Splitu odigrana je jedna od najčudesnijih utakmica u istoriji fudbala između tadašnje Jugoslavije i Bugarske.

Utakmica sa puno preokreta, šansi, lijepih poteza i šokantnog pogotka igrača Partizana Ljubomira Radanovića ostala je ipak u sijenci legendarnog komentatora Mladena Delića.

“Nema više vremena za bilo šta, 45:38. Vujović, Vujović… Evo šansa… Goool! Ljudi, pa je li to moguće, ludnica, što je ovo…”, vikao je tada Delić a taj komentar i dan danas je opšte poznat na prostorima nekadašnje SFRJ.

Jugoslavija se zahvaljujući pobjedi 3:2 plasirala na Evropsko prvenstvo koje je 1984. godine odigrano u Francuskoj.

Božidar Iskrenov je matirao Zorana Simovića u 29. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Safet Sušić izjednačio rezultat.

Jugoslavija je drugim pogotkom Sušića povela u 53. minutu, a Georgi Dimitrov je u 60. donio izjednačenje na 2:2. Našem timu je bila potrebna pobeda, isto kao i Bugarima, dok su u igri bili i Velšani, kojima je odgovarao remi na “Poljudu”. Ipak gol Radanovića u zaustavnom vremenu riješio je sve dileme, a mnogima oduzeo godine života.

Jugoslavija je tada igrala u sastavu: Simović, Zoran Vujović, Ješić, Katanec, Peruzović, Radanović, Zlatko Vujović, Gudelj, Sušić, Baždarević, Mlinarić. U igru je ušao još Sulejman Halilović. Selektor ekipe bio je Todor Veselinović.

Podsjetimo se kako je to izgledalo prije tačno 37 godina, prenosi Kurir.

Oznake: Fudbal, Izjava