Mitrović jedva čeka početak Mundijala: Nadam se da ćemo Vlahović i ja biti izvanredni

18.10.2022. | 13:10

Najbolji strijelac u istoriji fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović izjavio je u intervjuu za Gazeta delo sport da se nada da će on i napadač Juventusa Dušan Vlahović biti izvanredni na predstojećem Mundijalu u Kataru.

“Baš sam gledao derbi Torina. Vlahović je dao sjajan gol, kao pravi napadač. Dušan je imao dvije šanse i dao gol, sjajan refleks. Lijepo je bilo vidjeti petoricu mojih saigrača u derbiju. Često pratim Seriju A, jer u Italiji igra mnogo Srba, a i sam sam u prošlosti bio blizu Rome… Sad mi je veoma lijepo u Engleskoj, ali nikad ne reci nikad. Uz Romu, slab sam i na Napoli i navijače Azura”, rekao je Mitrović i dodao:

“Odlično se razumijemo i osjećamo se odlično kada igramo kao par, jer jedan drugom pomažemo, kao što selektor Stojković i traži od nas. Nadamo se da ćemo imati izvanredno Svjetsko prvenstvo, jer ćemo sigurno i u Kataru igrati napadački.”

Govorio je Mitrović i o čestim poređenjima Vlahovića sa Erlingom Holandom, napadačem Mančester sitija.

“Sigurno bi i Vlahović u Mančester sitiju postigao više golova nego u Juventusu, ne znam da li bi baš bio isti učinak kao Holandov, koji je već dao 15 golova u Premijer ligi. Dušan je vrhunski igrač, mlad i već veoma jak. Holand i Vlahović su golgeteri za narednu deceniju”, rekao je Mitrović.

Napadač Fulama pohvalio je i Filipa Kostića, koji sa Vlahovićem igra u Juventusu.

“Di Marija je šampion, ali Kostić je moje omiljeno krilo u Juventusu. On je jedan od najboljih krilnih igrača sa kojima sam dijelio teren. Ako ga stavite u poziciju u kojoj može da iskoristi svoj potencijal vratiće vam centaršutevima i asistencijama. Govorim to kao prijatelj, ali i iz iskustva. Nekoliko golova sam postigao zahvaljujući Kostiću”, zaključio je srpski golgeter.

Aleksandar Mitrović odigrao je 76 utakmica za nacionalni tim i postigao 50 golova.

Mundijal u Kataru igraće se od 20. novembra do 18. decembra, a fudbaleri Srbije takmičiće se u G grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.