“Mislim da je pukao mišić”: Đoković pričao o povredi, ne zna da li će nastaviti turnir

12.02.2021. | 14:57

Nakon meča protiv Tejlora Frica kog je dobio u pet setova, Novak Đoković je pričao kratko sa Barbarom Šet i Matsom Vilanderom za Jurosport. Rekao je da ne zna o težini povrede, ali da ne sluti na dobro.

Novak je Frica dobio i posloke povrede u trećem setu kada se okliznuo na slova iza osnovne linije. Teško mu je bilo da se kreće, ali je na kraju bol popustio i uspio je da stigne da dobije peti set 6:2.

“Očigledno, mentalno i emotivno se osjećam sjano. Veliko olakšanje da sam prošao. Pronašao sam sebe u ovoj situaciji, ovo je jedinstvena situacija. Ovo je jedan od najboljih trneutaka u mojoj karijeri. Ne želim da pričam o intenzitetu ili nivou povrede ili bolovima. Ne znaju ljudi kako sam se osjećao kada sam se povrijedio. U glavi sam vodio debatu da li da odustanem. Nisam mogao da se krećem, rotiram, jedino sam mogao da sevriram. Znao sam da mi je jedino šansa da dobro serviram. U petom setu mi je bilo bolje, počeo sam da igram, dobio sam brejk i ponosan na sebe ali sam i zabrinut sam. Čudan je osjećaj, mislim da je pukao mišić. Na jednom od riterna sam odmah znao da se nešto loše dešava. Vidićemo. Nemam iskustva sa kidanjima i naprslinama mišića. Ne znam da li ću igrati za dva dana”, kazao je Novak Đoković, prenosi.

Naredni Novakov rival treba da bude Miloš Raonić koji je dobio Martona Fučoviča.