Miriše na titulu u Banjaluci: Vuković ne krije sreću, mladi ofanzivac pogurao Borac

11.03.2024. | 15:21

Fudbaleri Borca ostvarili su veliku pobjedu na gostovanju u Mostaru, protiv ekipe Zrinjskog, a junak tog susreta bio je mladi David Vuković. On je u razgovoru za Srpskainfo istakao da nije očekivao da će odmah po povratku u ekipu dobiti mjesto startera, ali da se nada da će i u nastavku pružati dobre partije.

Borac je prvi put od osnivanja Premijer lige BiH uspio da slavi na gostovanju protiv ekipe Zrinjskog, a ovim trijumfom crveno-plavi su Plemićima pobjegli na velikih 12 bodova razlike u trci za titulu. U gradu na Vrbasu već zvone šampionska zvona.

Velikan iz Platonove slavio je minimalnim rezultatom 1:0, a jedini strijelac na utakmici bio je talentovani krilni napadač David Vuković.

“Nikada nije lako igrati protiv Zrinjskog, posebno u gostima. Odmah na startu meča imali smo dvije dobre prilike da postignemo gol, ali nismo uspjeli da dođemo do vođstva. Ipak, nakon toga došao je taj vodeći gol u prvom poluvremenu. U nastavku smo se fokusirali da prije svega odbranimo naš gol, što smo na kraju i uspjeli”, počeo je Vuković.

Dijete Banjaluke i Borca kvalitet je pokazao u juniorskim danima, kada je sa crveno-plavima osvojio omladinsku Premijer ligu BiH, a nakon toga uslijedila je pozajmica u Prvu ligu Republike Srpske, gdje je nosio dres Laktaša. Postao je jedan od nosioca te ekipe u prošloj polusezoni, što je za Vinka Marinovića bio znak da ga vrati sa pozajmice i odmah “gurne u vatru” u Premijer ligi BiH.

Nisam očekivao da ću igrati odmah u ovolikoj mjeri, da budem iskren. Mislio sam da ću pretežno dobijati šansu sa klupe, ali uspio sam da se izborim za minute i nadam se da ću nastaviti u ovakvom ritmu kao što sam igrao do sada – dodao je 20-godišnji Banjalučanin.

I na fenomenalan način je Vuković iskoristio priliku, pošto je prvi gol u seniorskom timu postigao vodeći gol protiv GOŠK iz Gabele.

Sigurno da mi mnogo znači, posebno kada postignete gol pred svojom publikom i na onakav način i taj pogodak mi daje još veći podstrek da nastavim vrijedno da radim i nadam se da će ih biti još dosta – dodao je Vuković za Srpskainfo.

Miriše na titulu u Banjaluci, ali mladi fudbaler ističe da nema mjesta za opuštanje.

Jeste, 12 bodova je velika prednost, ali nema mjesta za opuštanje, ne razmišljamo toliko unaprijed. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu i svaka naredna utakmica je jako bitna. Ostalo je još 11 kola do kraja prvenstva, pa polako – dodaje Vuković.

Već u srijedu fudbalere Borca očekuje revanš meč četvrtfinala Kupa BiH protiv ekipe Sarajeva u gostima, a u prvom duelu nije bilo pobjednika.

Utakmice kupa su same po sebi dosta drugačije od prvenstvenih, igra se sa mnogo više intenziteta. Sigurno da će biti teško u Sarajevu, ali se nadam da ćemo nastaviti da igramo u istom ritmu kao i do sada i vjerujem da možemo proći u polufinale – zaključio je Vuković za Srpskainfo.