Milinović: Prihvatićemo svaku Novakovu odluku

22.06.2020. | 17:35

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović s nestrpljenjem čeka odluku fonadacije Novak Đoković i najboljeg svjetskog tenisera u vezi sa odigravanjem “Adria Toura” u Banjaluci 3. i 4. jula.

– U stalnom smo kontaktu sa organizatorima “Adria Toura” i porodicom Đoković tako da u skorije vrijeme očekujemo više informacija u vezi sa sudbinom nastavka turneje. U Teniskom savezu Republike Srpske, koji je jedan od partnera u organizaciji, učinili smo sve da budemo spremni za svaku moguću odluku dok su sigurnost sportista i zdravlje publike na prvom mjestu – rekao je Milinović.

Teniserima i članovima stručnih štabova koji su zaraženi virusom korona poželio je što brži oporavak i naglasio da će Banjaluka biti spremna za dolazak tenisera, a radovi na terenima TK mladost u parku Mladen Stojanović teku planiranom dinamikom.

– Teniska infrastruktura u Banjaluci ispunjavaće najviše svjetske standarde ovog sporta. Sa svim radovima upoznat je tim najboljeg svjetskog tenisera i sve se radi u cilju dugoročne saradnje sa Novakom Đokovićem, njegovom fondacijom i Teniskim savezom Srbije. S obzirom na to, jasno je da “Adria Tour” nije sam po sebi cilj već samo prvi korak ka zajedničkim planovima i dugoročnoj saradnji Novaka Đokovića i TS RS. U tom smislu, kakva god odluka da bude prihvatićemo je jer smo orjentisani ka dugoročnom razvoju tenisa. Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske sa ovom infrastrukturom dobiće uslove koji će biti od velike koristi teniserima iz cijelog regiona – dodao je Milinović.

 

Izvor:(Glas Srpske)