Milinović: Banjaluka će sačekati bolji trenutak za Novakov dolazak

23.06.2020. | 17:33

Nakon što je Novak Đoković objavio da je njegov test na virus korona bio pozitivan, turneja Adria Tour je zvanično prekinuta, a tim povodom oglasio se i predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

On je potvrdio da je turnir u Banjaluci 3. i 4. jula otkazan. Dodao je da će se za Đokovićev dolazak sačekati bolji trenutak kada epidemiološka situacija bude povoljnija i kada Novakove obaveze to dozvole. O svemu tome javnost će blagovremeno biti obaviještena.

– U poslednjih mjesec dana mi smo u konstantnom kontaktu sa porodicom Đoković i organizatorima Adria Tour-a, a od od otkazivanja finala u Zadru ti kontakti su dodatno intenzivirani. Prije svega moram da poželim Novaku i Јeleni, kao i svim ostalim teniserima koji su bili pozitivni što brži oporavak jer je u ovom momentu zdravlje na prvom mjestu – izjavio je Milinović.

Milinović je istakao da su radovi na izgradnji infrastrukture nastavljeni jer će Novak doći u Banjaluku čim se za to steknu uslovi. On je poručio da će na tom mjestu biti Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske.

– Naš plan je da to zdanje bude kuća tenisa u Republici Srpskoj u kojoj će, u vrhunskim uslovima trenirati najperspektivnije teniserke i teniseri iz Republike Srpske i cijelog regiona. Iako turnir neće biti održan u planiranom terminu, Republika Srpska i Banjaluka su ovom Novakovom inicijativom uz podršku institucija Republike Srpske i Teniskog saveza Republike Srpske dobile mnogo i stvorile odličnu perspektivu za razvoj tenisa na dugoročnom planu – rekao je Milinović.

“Adria Tour” je, kako je naveo, od samog početka bila ideja i povod za početak dugoročne saradnje sa Novakom i Teniskom savezom Srbije koja će u narednom periodu sigurno biti intenzivna.

 

Izvor:(RTRS)