Mekinro pred početak Rolan Garosa: Alkaras je prvi favorit, pa Đoković

24.05.2023. | 11:57

Legendarni Džon Mekinro govorio je o aktuelnostima pred početak drugog Grend slema u sezoni, Rolan Garosa.

Glavna vijest bila je da se Rafael Nadal, koji je osvojio 14 trofeja u Parizu, odlučio da se povuče sa turnira pošto se nije oporavio od povrede.

Sada je neizvjesno da li će Nadal uopšte nastaviti karijeru.

“Kada je bio tamo, o njemu se pričalo samo kao o favoritu. Sada ima osam onih koji mogu da pobijede. Tačno je da je Đoković slavio dva puta. U idealnom slučaju, Rafa bi igrao na visokom nivou i neko je morao da pokaže da je bolji od njega u takvim okolnostima. To je ono što su ljudi željeli da vide”, rekao je Mekinro za špansku “Marku” i dodao:

“Ne bih se usudio da kažem da neće moći ponovo da pobijedi na Rolan Garosu poslije svega što je tamo uradio. Sve dok igrate, imate mogućnost. Podsjeća me na Lebrona Džejmsa, koji nastavlja da pokazuje da je sjajan igrač, ali na kraju utakmice sve to počinje da ga košta. Previše je očekivanja od njega, već ima godina. To će se desiti i Nadalu, od njega se uvijek očekuje najviše. Da vidimo šta će biti, sljedeće godine puni 38 godina”.

Postavlja se pitanje da li će Đokoviću biti lakše u odsustvu Nadala.

“Mislim da će i on suočiti sa tim na isti način, znajući da ima mnogo više tenisera koji mogu da osvoje trofej. Imaće rivale poput Alkarasa, Runea… Medvedev igra dobro, pobijedio je u Rimu. Važan će biti i žrijeb. Valjda Novak neće biti u Alkarasovoj polovini. Sve je zanimljivije zbog činjenice da Medvedev stiže kao broj dva”.

Đoković bi ponovo mogao da napadne kalendarski Slem.

“Opcije postoje naravno. Njegov izazov je da bude najbolji u istoriji i osvoji više Grend slem titula nego bilo ko drugi. On je izgleda jedini koji je spreman da obori još rekorda. U posljednjih godinu i po dana je imao i lijepih i komplikovanih trenutaka”.

Za Mekinroa glavni favorit je prvi teniser svijeta, Karlos Alkaras.

“Alkaras prvi, pa Đoković. Na kraju smo jedne ere i dolaze drugi igrači poput Karlosa, Runea. Španac je pokazao da je spreman, ostali iz mlađe generacije još uvijek nisu”.

Na kraju, nameće se pitanje ko je pod većim pritiskom.

“Teško je reći, ali Alkaras je nov, taj koji je donio svježinu, naelektrisan tenis. Ima takvu ličnost da svi žele da pobijedi. Ima 20 godina i već je postao ambasador našeg sporta. Đokoviću nije ukazano poštovanje koje zaslužuje. Možete biti saglasni sa njim ili ne”, zaključio je Mekinro.

Žrijeb je u četvrtak, a turnir startuje u nedjelju.